Jak RRTV neplní své zákonné povinnosti

19. 1. 2013

čas čtení 4 minuty

Po článku Anthonyho Tuna o obscénním vtipu na Frekvenci 1 jsem se rozhodla, že udělám malý experiment a obětuji den či dva ze svého života a budu se dívat na televizi. Cílem mělo být zaznamenat obscénnosti, jimiž jsou obyvatelé bombardováni 24/7 bez ohledu na zákon o povinnostech vysílatelů. Z časových důvodů jsem toho nebyla schopna, ale přesto mám pár poznámek, které jsem se na popud článku paní Věry Říhové, která velmi trefně vystihuje atmosféru sebestřednosti, která je pěstována právě mediálními prostředky.

Jak je známo, nápodoba je nejprimitivnější a nejúčinnější formou sociálního učení, píše Markéta Růžičková.

Dále je nepopiratelným faktem, televize je moderní chůva v domácnostech, kde si luxus typu žena v domácnosti (matka či chůva) nemohou dovolit. Kolik takových domácností je, tj. kolik dětí má z televize chůvu, nechť si čtenář domyslí sám. Zasílám tedy stručně jen výpis asi 4 hodin, které jsem měla čas (a výdrž) strávit u televize, se stanicí Prima LOVE.

19/12/2012

Vraždy v Midsomeru (9:45 -- 11:35)

Reklama:

Sex ve městě "Umírám touhou se s ním vyspat! Vdané ženy nám závidí, protože my se můžeme vyspat kde chceme, kdy chceme a s kým chceme. Manželské páry jsou náš nepřítel." --

Farmář hledá ženu: perverzní tanec polonahé opilé trosky v růžových kalhotkách (to přeji farmáři hodně štěstí...)

VIP Zprávy: "Martin Maxa -- sameček pro vás, milé dámy;" úd prořízlý v modrých slipech. Nouzové přistání: "Zdá se, že jsme přistáli v dimenzi, kde muži balí ženy stejného věku."

Po Vraždách v Midsomeru následoval seriál Alisa -- Jdi za svým srdcem, během kterého jsem měla jiné věci na starosti, ale nic mimořádného jsem nezaznamenala. Následoval seriál Nouzové přistání.

Nouzové přistání (epizoda "Seznámení v čekárně")

Jedna z hlavních hrdinek, jak jsem pochopila, je zhrzená béčková herečka za zenitem, která se stále snaží udělat díru do světa Hollywoodu. V epizodě, kterou jsem shlédla, tato hrdinka objevila konečně cestu k raketovému úspěchu -- natočení "choulostivé nahrávky, porna." Ptá se jedné z dalších protagonistek, zda-li jí nevypomůže takto "udělat kariéru," že "teď frčí ženský," načež její kamarádka odvětí, že "to nedělala ani před zrcadlem."

Při konverzaci o tom všem sexu, jsem si stihla pak zaznamenat jen "Pes si líže kulky, to je přeborník." Nebyla jsem si jistá s transkriptem této věty, zkusila jsem googlovat a uviděla jsem stránku, kde si děti 13 -- 16, hlavně dívky, vyměňují zkušenosti s orálním sexem se svými psy... ZDE

23/12/2012

Prima LOVE vysílala komedii Podnikavá dívka od 20:00.

Ve 20:28 se na scéně objevila zcela nahá žena simulující soulož s oblečeným mužem. Ve 20:37 již byla v televizi soulož natvrdo. Zde již jen skromný výčet některých 'bonmotů,` vydržela jsem to jen chvilku.

"Mohla bys dát bradavky víc nahoru?"

"Tvá nejlepší baba? - Britney Spearse. Ne to kecám. ... Byla hrozná."

Truchlícímu ovdovělému muži: "Vzmuž se! Nikdo se s tebou nevyspí, když budeš slaboch!"

A to už je opravdu všechno, přátelé. Kdyby televize Prima měla být potrestána podle výše zmíněného zákona, byla by zřejmě již v konkurzu. Kdyby pro tuto vyhlášku měla jen zrnko respektu, nic z toho, co jsem viděla a slyšela v tom krátkém čase, by se v TV mezi 6:00 a 22:00 neobjevilo.

TV Prima si je zřejmě vědoma toho, že Češi dospěli do kulturní apatie a že všechny ty béčkové sitcomy upravují nové normy celospolečenského klimatu. Tento úzus, zdá se mi, se projevuje nálepkou "cool," která nejlépe drží na vláčném hnědém zapáchajícím povrchu ...

0
Vytisknout
14617

Diskuse

Obsah vydání | 22. 1. 2013