Fenomén Schwarzenberg je mediální artefakt

21. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

Otevřený dopis panu profesoru Jeřábkovi.

Dovoluji si zareagovat na Váš příspěvek uveřejněný 20. ledna v BL, ve kterém mimo jiné píšete "Fenomén Schwarzenberg je výrazem vzdoru občanské společnosti proti diktátu médií".

Na rozdíl od Vás mám za to, že fenomén Schwarzenberg je "jen" dokonale připraveným vy(zne)užitím média zvaného internet, nebo lépe sociální síť, píše Emil Ruml. Píšete, že jste "přísně vědecky, analyzovali prvních pět set výroků příznivců Karla Schwarzenberga a došli k závěru, že jeho podporovatelé jej volí z přesvědčení, z rozumových důvodů, protože mu důvěřují, především proto, že své krédo a hodnoty, které vyznává, bere na výsost vážně, pro jeho morální kvality, pro jeho nezkorumpovatelnost, protože nechtějí mít na Hradě člověka s komunistickou minulostí."

Výše uvedené vlastnosti pana Schwarzenberga jsou dle mého jen a pouze PR manipulace a v příspěvcích lidí, kteří s panem S. spolupracovali se o tom i dočtete. Samozřejmě ne v hlavních médiích, protože vyjádřit myšlenku, která jde "proti proudu" v médiích, je prakticky nemožné.

PS: Je Vaše výzkumná práce volně k dispozici?

0
Vytisknout
8760

Diskuse

Obsah vydání | 22. 1. 2013