Ivan Bartoš na konferenci Pirate Parties International v Praze v roce 2012, Jori Bertel, zdroj wiki

PŘEDSEDA PIRÁTŮ REZIGNOVAL

Ivan Bartoš: "Být Pirátem je samozřejmě super a pohodička. Vést stranu žádná legrace není"

25. 6. 2013 / Štěpán Kotrba

čas čtení 4 minuty
◄ Ivan Bartoš na konferenci Pirate Parties International v Praze v roce 2012, foto Jori Bertel

Ivan Bartoš dnes rezignoval na post předsedy Pirátské strany. jeho rozhodnutí je velkou měrou dle Jakuba Michálka výsledkem stresové situace, případně zklamání z několika posledních pirátských akcí. Podle piráta Martina "Broocha" Brože to je právě Michálek, který chce stranu převzít a pléduje i pro jeho odvolání z postu místopředsedy.

"Odešla jediná mediální stár. Jedinej známej ksicht. Ten, kterýho znal každej. Nyní se můžeme naprosto rozloučit s jakýmkoliv volebním úspěchem. Strana bez charismatického předsedy nemá šanci na úspěch. Gratuluji všem, kteří o Ivanovo odvolání neustále usilovali - právě jste položili Českou pirátskou stranu.", konstatoval Radek Holodňák z oblastního předsednictva a předseda pirátů z Žatce. " Vůči Pirátům mě to mrzí, ale nejen politikou je člověk živ," konstatoval na rozloučenou Bartoš.

Ahoj Piráti. Právě proběhlo hlasování o kolektivním odvolání republikového předsednictva, které ukázalo, že názory prezentované určitými osobami jako většinové, jsou většinové převážně v jejich hlavě či v jejich online výstupech.

odvoláni republikového předsednictva Pirátů ZDE

Prosím pamatujte, že právě taková hlasování dávají pirátské demokracii rozměr. Ale hlavně, že ten, kdo křičí nejvíce, nemusí mít pravdu.

K mému dnešnímu svátku (25.6.) si s dovolením nadělím následující :

Ačkoliv jsme v závěrečné řeči jako kolektiv RP předložili náš plán do voleb včetně deklarování vůle dál povinnosti spojené s předsednictvím vykonávat, rozhodl jsem se po pečlivém zvážení rezignovat na pozici předsedy Pirátské strany.

Domnívám se, že jsem za těch několik let ve vedení odvedl pro stranu dosti práce. V současné situaci však již kombinaci práce, Pirátů, rodiny, hudby a osobního života za zachování zdravého rozumu nedokážu zvládat. Na osobní život, relaxaci, či radosti dní všedních pak jaksi nezbývá čas. Na svou omluvu snad jen vysvětlení. Být Pirátem je samozřejmě super a pohodička. Vést stranu ovšem, věřte mi, žádná legrace není.

Musím přiznat, že velmi důležitým faktorem pro mé rozhodnutí je i současná laxnost Pirátů v důležitých věcech, či stresové situace zbytečně vyvolávané vášnivými diskutéry (I když obecně se nám dál daří řadu věcí dotahovat. Tam, kde selháváme v mediální prezentaci, tam budujeme komplexní program atp.)

Z pozice předsedy pak děkuji všem za podporu, kamarádství, které je tímto mým krokem doufám nedotčeno, ale i za trpělivost a za společnou práci, kterou jsme spolu odvedli.

Nadále zůstávám aktivním členem KS Praha.

Veškerou agendu předám k výkonu prvnímu místopředsedovi (sorry Jakoubku). Práva podpisu FIO a další byrokratické "nesmysly" pak vyřeším po diskusi s lidmi, kteří tomu rozumí víc než já.

Je logické, aby se zároveň změnilo sídlo strany, jež je nyní na mé adrese, a to už jen z důvodu, že se koncem měsíce definitivně stěhuji.

Po zvládnutí všech kroků si plánuji dát tzv. Karibik (trochu oraz).

Mé rozhodnutí je konečné a prosím, aby bylo akceptováno příslušným orgánem a zároveň bylo provedeno nastavení práv a jednotlivých skupin na foru.

Z kapitánského můstku se s Vámi již bez frčky loučím s výkřikem: "Bouři voleb vstříc!"

Bylo mi vždy ctí reprezentovat naši bandu a kormidlovat škuner s vesměs super posádkou.

PS: Přeji šťastnou ruku při volbě nového kapitána.

Předseda Pirátů

Zdroj ZDE

0
Vytisknout
10648

Diskuse

Obsah vydání | 27. 6. 2013