Daniela Drtinová dostala nabídku na vlastní pořad

9. 8. 2013

čas čtení 2 minuty

Tisková zpráva ČT

Česká televize před dvěma dny představila změny, které se s přechodem na podzimní vysílací schéma dotknou vedle dalších kanálů i ČT24. Jejich hlavním cílem je vytvořit přehlednější prostředí pro diváka a zvýšit jeho komfort při sledování zpravodajství, s čímž souvisí nejen přechod na novou, ucelenou grafiku, ale i posílení profilů hlavních pořadů.

"ČT24 vysílá několik diskusních pořadů, ve kterých se střídá více moderátorů, a které tak nemají svoji jednoznačnou tvář. Rozhodli jsme se proto, že omezíme počet moderátorů Událostí, komentářů na dva a že nabídneme pořad Interview ČT24 jediné osobnosti, která by tak mohla relaci vtisknout vlastní charakter," vysvětluje ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal, podle kterého je Interview ČT24 náročným formátem, který vyžaduje hluboký analytický vhled. "Nabídku od nás dostala Daniela Drtinová. Pokud by ji přijala, pořad by se přejmenoval na Interview Daniely Drtinové a stal by se tak po Otázkách Václava Moravce teprve druhým takovým, který nese jméno konkrétního moderátora," dodává Šámal s tím, že od změny očekával také posílení sledovanosti kanálu před hlavní zpravodajskou relací. "Prozatím se Daniela Drtinová k naší nabídce nevyjádřila, očekávám ale, že se rozhodne během dneška," říká na závěr Zdeněk Šámal.

"Mít pořad, který nese Vaše vlastní jméno, a který se navíc vysílá před nejsledovanější zpravodajskou relací, považuji za jednoznačný profesní růst. Naprosto tak nerozumím tomu, proč se odbory proti takové nabídce vymezují, v podstatě tak zcela popírají svoji roli. Vidí-li zde pak politické tlaky, musím konstatovat, že jsou to právě odbory, kdo je do této věci vnáší," říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Reakce Jana Čulíka: No, potěš pámbů... :(

0
Vytisknout
8209

Diskuse

Obsah vydání | 9. 8. 2013