Polský šlechtic vyzval na souboj šéfa britských nacionalistů

13. 4. 2015

čas čtení 1 minuta

Polský kníže žijící v Londýně vyzval lídra strany UKIP Nigela Farageho na souboj ve stylu 18. století v Hyde Parku. Janka Żylińského rozhořčilo Farageovo opakované obviňování emigrantů.

Żyliński je synem jezdeckého důstojníka kapitána Andrzeje Żylińského, který v roce 1939 vedl úspěšný útok proti wehrmachtu v Kaluszyně nedaleko Varšavy a pomohl zachránit 6 000 Židů. Janek Żyliński zveřejnil na YouTube svou výzvu parlamentnímu kandidátovi UKIP.

Na videu vysvětluje, že už má dost diskriminace přistěhovalců od lidí, jako je Farage. "Mám dost diskriminace Poláků v této zemi," prohlásil Żyliński. "Nejidiotičtějším příkladem o němž jsem slyšel byl pan Nigel Farage obviňující přistěhovalce za dopravní zácpy na dálnici M40, vedoucí z Londýna do Oxfordu."

"Čeho je moc, toho je příliš, pane Faragi," říká Polák potěžkávající meč. "Takže bych Vás rád vyzval na souboj. Rád bych se s Vámi jednou ráno potkal v Hyde Parku, s našimi meči, a vyřešil tu záležitost."

Princ dodal, že souboj s takovými zbraněmi je to, co by udělal každý polský aristokrat a anglický džentlmen 18. století, jemuž nechybí sebeúcta.

S ohledem na nepravděpodobnost, že by Farage výzvu přijal, Źyliński nabídl také alternativu. Neboť "pokud jeho meč je poněkud zrezivělý, můžeme se během voleb utkat ve studiu ve slovním souboji."

Farage zatím na výzvu nereagoval.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8404

Diskuse

Obsah vydání | 15. 4. 2015