Maďarská policie zatkla řidiče kamionu se 71 mrtvolami

28. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Maďarská policie zatkla řidiče kamionu, který byl nalezen na rakouské straně hranice a v němž bylo více než 70 rozkládajících se mrtvol.

Policie oznámila, že muž má rumunské občanství. Rakouské ministerstvo vnitra potvrdilo, že byly zatčeny i další osoby v souvislosti s tímto případem. Krone Zeitung informoval, že sedm pašeráků spojených s kamionem bylo zatčeno v Maďarsku. Hlavní organizátoři jsou ještě na svobodě a údajně jsou v Rumunsku.

>

V kamionu, nalezeném na rakouské dálnici A4 mezi Neusiedlem a Parndorfem bylo 71 mrtvol. Kamion stál na dálnici od středy. Podle rakouské policie se všichni v kamionu udusili, a to ještě, než kamion přijel na rakouské území. Mezi mrtvými bylo 59 mužů, osm žen a čtyři děti. Mezi nimi byli uprchlíci ze Sýrie.

Kamion vyjel z Budapešti ve středu v časných ranních hodinách a v 9 hodin dojel na rakouskou hranici. Kamion vážící 7 a půl tuny patřil slovenské továrně na kuřecí maso Hyza a má na sobě nápis "Poctivé kuře". Firma ho prodala r. 2014. Podle maďarské vlády byl registrován jménem rumunského občana v městě Kecskemét.

Na kamion upozornil policii zaměstnanec sekající na dálnici trávu. Všiml si, že z mrazáku z kamionu kape zapáchající tekutina. Dveře kamionu byly pootevřeny. Detektivové pak nalezli mrtvoly. Kamion má maďarskou poznávací značky. Reportérka Channel Four News Lindsey Hilsum napsala na Twitteru že "zápach smrti" byl strašlivý.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
7985

Diskuse

Obsah vydání | 28. 8. 2015