18 osob ze 32 lidí zatčených v Kolíně nad Rýnem byli žadatelé o azyl, avšak nedopustili se sexuálních trestných činů

8. 1. 2016

čas čtení 1 minuta


Německá vláda uvádí, že 18 z 32 lidí zatčených v Kolíně nad Rýnem na Silvestra byli uprchlíci, avšak nejsou podezříváni ze sexuálních útoků

Šéf kolínské policie byl předčasně penzionován

Právníci namítají, že mezi útočníky na Silvestra "byli i Albánci, Kurdové a Černohorci"

Mluvčí německého ministerstva vnitra Tobias Plate sdělil v pátek reportérům v Berlíně, že 18 z 32 zatčených osob na Silvestra v Kolíně nad Rýnem byli žadatelé o azyl. Jsou podezříváni z trestných činů krádeže a útoků, nikoliv však ze sexuálních útoků, které vyvolaly v Německu v posledních dnech tolik rozhořčení.

Plate uvedl, že většina z 32 trestných činů zdokumentovaných německou federální policií ze Silvestra se týkala krádeží a tělesných zranění. Tři trestné činy se vztahovaly k sexuálním útokm, avšak policie v těchto třech případech neidentifikovala viníky.

Z 32 zadržených lidí jich 9 bylo Alžířané, 8 Marokánci, 5 Íránců a 4 Syřané. Zatčeni byli také 2 Němci, 1 Iráčan, 1 Srb a 1 Američan.

Wolfgang Albers, 60, šéf policie v Kolíně nad Rýnem byl po neefektivním zásahu policie na Silvestra nyní odvolán ze své funkce a byl předčasně penzionován.

Kolínský právník, tuniský Němec Mehdi Labidi, svědčil, že jeho klienti uvádějí, že mezi útočníky u kolínského nádraží byli i Albánci, Černohorci a Kurdové.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5918

Diskuse

Obsah vydání | 11. 1. 2016