Není jisté, zda americká média v Bílém domě přežijí Trumpa

27. 2. 2017

čas čtení 1 minuta


Během několika dní Donald Trump označil tradiční média za nepřátele lidu, přiměl svého tiskového poskoka Seana Spicera zakázat CNN, New York Times, BBC a dalším mainstreamovým zpravodajským organizacím přístup na konference v Bílém domě a vyhnul se večeři s novináři, která byla takřka po století pro prezidenty považována za povinnou, napsal Matthew Norman.


Bůh ví, jak plánuje eskalovat nepřátelství na další stupeň. Ale hlavní otázkou je, zda tiskoví zpravodajové v Bílém domě vůbec přežijí do konce dubna. Za současného tempa se všechny mediální organizace kromě Fox News, Breitbartu a několika dalších sítí oddaných myšlence bílé nadvlády a konzervativnímu křesťanství dočkají zákazu přítomnosti v Bílém domě ještě do středečního odpoledne.

Ani hrdinný Spicer nemusí na dost dlouhou dobu vyhovět touze svého šéfa po horlivém přikyvování.

Kdyby se Trump stal terčem podobné zničující satiry ze strany Stephena Colberta jako zděšený George W. Bush v roce 2006, tento prezident by zamířil zpět do Bílého domu aby zjistil, jak média o události informovala, a odpálil pár střel s plochou dráhou letu na ústředí CNN v Atlantě.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7992

Diskuse

Obsah vydání | 1. 3. 2017