Trump: Proč sem do USA pořád pouštíme lidi z prdelí světa?

12. 1. 2018

čas čtení 2 minuty

Aktualizace:  V pátek Trump na Twitteru popřel, že použil výrazu "prdele světa". "Jazyk, kterého jsem použil, byl ostrý, ale výrazu ´prdele světa´ použito nebylo." 

* * * 

Donald Trump vyjádřil ve čtvrtek svou frustraci nad poslanci, kteří mu do Oválné pracovny přinesli návrh na obnovení ochrany pro imigranty z Haiti, z El Salvadoru a z afrických zemí, který je součástí dohody mezi americkými Republikány a Demokraty.

"Proč sem pořád pouštíme lidi z prdelí světa?" zeptal se Trump. Měl tím na mysli africké země a Haiti. Navrhl pak, že by Spojené státy měly přivážet víc lidí ze zemí, jako je Norsko.


Satirické Borowitz News: "Trump vyžaduje, aby byla báseň na Soše svobody ('Dejte mi chudé světa') pozměněna tak, aby se vyloučili lidé z prdelí světa" (Podle Borowitze lidé ze zemí označených Trumpem jako "prdele světa" diví, že vůči prdelím světa má Trump takové antipatie, vzhledem k tomu, že se co nejusilovněji snaží proměnit v prdel světa právě USA.) 


Andrew Stroehlein, Human Rights Watch: Globální pověst Ameriky za poslední rok rychle klesá... Teď už je ve volném pádu. Nikdo se Trumpovi už nesměje, lidi jen nechápou, jak je možné, že vůbec nějaký americký politik ho může chránit a bránit. A diví se, že je možné, aby  takovýmto způsobem takovéto impérium zkrachovalo...



0
Vytisknout
8830

Diskuse

Obsah vydání | 16. 1. 2018