Pražská kavárna neexistuje

13. 3. 2018

čas čtení 2 minuty

 
Jsem pravidelným čtenářem Britských listů již mnoho let. Váš server skutečně odvádí skvělou a záslužnou práci, co se týče informování o věcech, které se z českých médií nedozvíme. Přejímá zajímavé články ze  zahraničních webů, snaží se poukazovat na hlouposti šířené konspiračními, dezinformačními a proruskými weby, upozorňuje na děsivou protiuprchlickou hysterii v Česku, potažmo střední Evropě, zdůrazňuje důležitost toho, aby ČR zůstala součástí Západu, tedy EU i NATO, ale zároveň se nebojí upozorňovat na nešvary NATO, USA a západu obecně, upozorňuje i na nebezpečí ruského a čínského vlivu. Mohl bych takto pokračovat dále, ale nemá to smysl, protože to všichni čtenáři znají, a proto BL čtou, píše Jakub Baranovič.

V poslední době mi ale vadí, že se Britské listy nechaly vtáhnout do pseudoválky a rozdělují lidi na pražskou kavárnu a ty ostatní. Problém je v tom, že žádná pražská kavárna neexistuje. Je to výmysl živený Hradem a hradním poskokem Ovčáčkem. Možná existuje nějaká menší skupinka pražských intelektuálů žijících v uzavřené bublině, ale není jich jistě tolik a neschází se v kavárnách.

Kdyby totiž pražská kavárna skutečně existovala, tak by antizemanovské kandidáty volili jen v Praze a Zeman by vyhrál již v prvním kole. To se ale nestalo. Naopak spousta kandidátů dokázala Zemana porazit i v malých obcích a městech na venkově. A nebýt té Prahy, kde se ve 2. kole povedlo Zemanovi zmobilizovat voliče ze sídlišť, tak by možná nevyhrál.

Proto bych byl rád, kdybyste s tímto škatulkováním přestali. Je to úplně zbytečné, nedůstojné a jen tím podporujete nenávistnou rétoriku Hradu a Zemana, kterým se toto dělení společnosti náramně hodí do krámu. P.S. Nejsem ani z Prahy, ani z Čech, ale z menšího moravského města.

Děkuji a doufám, že se pokusíte o změnu.

4
Vytisknout
10983

Diskuse

Obsah vydání | 19. 3. 2018