Pomáhejte spoluobčanům prostřednictvím potravinových bank!

13. 10. 2020

čas čtení 1 minuta


Od úterý 13. října přijmou potravinové banky ve všech regionech přijmou nevyužité zásoby potravin od všech stravovacích zařízení (zejména jídelny, menzy, velké restaurace).

Minimální množství k odvozu je 20 kg. Darování je nutné předem telefonicky dohodnout, s ohledem na momentální lidské kapacity. Přijmout lze ovoce, zeleninu nebo chlazené, mražené nebo trvanlivé potraviny, které zatím nebyly rozbaleny. Kontakty na jednotlivé banky najdete na https://potravinovebanky.cz/kontakt

Darované potraviny budou rozděleny humanitárním organizacím pro pomoc nejpotřebnějším lidem. Neplýtvejme jídlem a pomozme, kde je potřeba!!!

Kontakt:

Láchová Veronika, ředitelka České federace potravinových bank

darci@potravinovabanka.cz


ČESKÁ FEDERACE POTRAVINOVÝCH BANK (ČFPB)

Zastupuje všech 15 fungujících potravinových bank, které v celé České republice bojují proti plýtvání jídlem, hladu a podvýživě. Poskytuje podporu a koordinaci potravinovým bankám a snaží se hájit jejich zájmy na nadnárodní i národní úrovni.

Česká Federace potravinových bank je nevládní, apolitická a není vázána na žádné náboženské hnutí. ČFPB je členem Evropské federace potravinových bank FEBA a členem Celosvětové sítě potravinových bank GFN.






0
Vytisknout
5811

Diskuse

Obsah vydání | 16. 10. 2020