Problémový Hof

5. 2. 2021

čas čtení 1 minuta
K situaci na Chebsku jsem si dovolil přeložit pro BL kousek zprávy bavorské čtyřiadvacítky BR24 na br.de.  Je to ilustrace, jak je situace blbá, ale taky jak si lidi v regionu dokážou poradit. Kde je Praha, kde je Die Welt někde v Hamburku? A ukazuje to, že nějaké hranice už vlastně neexistujou. Fyzicky ani mentálně. To nikdy předtím nebylo, no, možná ve středověku. Všichni jsme občany Svaté říše Evropské unie. Když musíme, tak to umíme, držme se!  Moje fotka je u potoka Mühlbach u obce Mühlbach, Pomezí nad Ohří, v lese, kde se, historicky celkem nedávno, po lidech střílelo..., píše František Řezáč.

Problémový Hof

Úplně jinak než v Mnichově a Řezně (kde se situace lepší, pozn. překl.) vypadá situace v hornofranckém Hofu. Město a okres jsou na mapě Corona Institutu Roberta Kocha tmavočervené – to je barva, která znamená, že počet nových nakažení za týden na sto tisíc obyvatel přesáhne 250. Okres Hof leží s hodnotou 378,7 dokonce na špičce v rámci celé Spolkové republiky. Landrat (něco jako okresní hejtman, pozn. překl.) Oliver Bär (CSU) si vysvětluje tento negativní vývoj blízkostí hranice s ČR.

„Máme aktuálně ve městě a okrese 36 podniků, které mají pozitivní případy korony mezi českými pracovníky. Vidíme také ze záznamů od českých sousedů, že vykazují počet nákaz za týden na sto tisíc obyvatel v kraji kolem jednoho tisíce...“

Platí povinnost testování pro pendlery. Všichni se musí dát testovat každý druhý den a okresní hejtman Bär chce ofenzivně situaci čelit. K tomu byla rozšířena nabídka bezplatných testů na koronu a v regionu byly otevřeny čtyři nové stanice na rychlé testování.








0
Vytisknout
7175

Diskuse

Obsah vydání | 9. 2. 2021