Stovky Palestinců včetně jednoročního dítěte byly zraněny v Izraeli

10. 5. 2021

čas čtení 1 minuta
  

Izraelský Nejvyšší soud odložil vysoce kontroverzní rozhodnutí, zda smějí být Palestinci násilím vyhnáni ze svých domovů, aby se na těchto místech mohli usadit Izraelci poté, co ve vážných nepokojích v Jeruzalémě byly zraněny v konfrontaci s policií stovky Palestinců

V sobotu bylo zraněno více než 120 lidí, včetně jednoročního dítěte. 14 osob bylo odvezeno do nemocnice. Izraelská policie uvedla, že bylo zraněno 17 policistů.

 

 

Předtím bylo zraněno více než 200 Palestinců při násilí kolem jeruzalémské mešity al-Aqsqa, třetím nejposvátnějším místem islámu.

Izrael čelí sílící mezinárodní kritice za tvrdé akce policie a za plánované vyhánění Palestinců. Minulý týden charakterizovala komise OSN pro lidská práva vyhánění Arabů z jejich domovů jako možný válečný zločin. V neděli označilo Jordánsko, jehož úkolem je hlídat muslimské i křesťanské svatyně v Jeruzalémě, jednání Izraele proti věřícím v mešitě al-Aqsa jako "barbarské".

Izraelský premiér Benjamin Netanyahu vzdorně oznámil, že Izrael bude i nadále stavět v Jeruzalémě v palestinských čtvrtích navzdory mezinárodní kritice.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 



1
Vytisknout
5575

Diskuse

Obsah vydání | 12. 5. 2021