„Nevím, co je na tobě horší: být cikán nebo transvestita!!“

21. 6. 2021 / Fabiano Golgo

čas čtení 1 minuta
Seděl jsem v Praze vzadu ve vagónu metra, když vešla skupina velmi hlasitých opilých Čechů. Jeden z nich byl tak opilý, že usnul (foto). Cestující předstírali, že ignorují jejich ječící hlasy. Vypadali, že pocházejí z jiného města, protože si stěžovali na „pražské ceny“, měli batohy, podložky na spaní a pili z plechovek.

Jeden z nich začal zírat na osobu stojící u dveří.

 

Zaslechl jsem španělsky mluvící dámu, jak říká své kamarádce „Podívej se na tu ženu, jak odporné“, s odkazem na tmavé a zpocené nohy v jejích špinavých sandálech. Zdálo se mi, že česká dívka urážku pochopila, protože se zamračila a udělala pár kroků k cizímu páru. Ale její cíl stál u dveří poblíž nich. Zařvala: „Nevím, co je horší, být cikán nebo transvestita.“

Cestující sklonili hlavu k mobilním telefonům, zatímco španělsky mluvící pár komentoval: „vystupme na další stanici, tito delikventi jsou nebezpeční“. Napadená osoba mlčela a vzhlédla ke stropu. Opilí Češi vystoupili  v následující stanici. Zeptal jsem se oběti, zda je vše v pořádku, a ona řekla „Jsem na to zvyklá“.

Být cikánem a transsexuálem ve společnosti plné ignorantských opilých rasistů musí být každodenní problém a neustálé životní nebezpečí. Těsně předtím, než jsem vystoupil,  dodala,  „Kohout kokrhá jen tehdy, když vidí světlo“.

-1
Vytisknout
9705

Diskuse

Obsah vydání | 24. 6. 2021