Unie center pro rodinu a komunitu pořádá konferenci o rodinné politice v komunálních volbách

10. 5. 2022

čas čtení 2 minuty


Unie center pro rodinu a komunitu dlouhodobě podporuje a sdružuje rodinná a komunitní centra, která se věnují prevenci ohrožení rodiny, práci s fungující rodinou a předcházení patologickým jevům v rodině. Každoročně pořádá k příležitosti Mezinárodního dne rodiny konferenci, na které společně se zajímavými hosty představuje aktuální témata. Letos se bude věnovat rodinné politice v komunálních volbách.

Každoroční konference Unie center pro rodinu a komunitu se letos uskuteční online pod záštitou předsedkyně Stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti, poslankyně Marie Jílkové, a ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky. Konference je určena především pro současné a kandidující komunální politiky a pro leadery rodinných, mateřských a komunitních center; zúčastnit se ale může každý, koho téma zajímá.

 

O tom, jak mohou komunální volby ovlivnit práci s rodinou a fungování center v obci, budou debatovat zajímaví hosté z oboru. Konferenci zahájí předsedkyně Výkonné rady Unie center pro rodinu a komunitu Edita Kozinová společně s poslankyní Marií Jílkovou, ministrem Marianem Jurečkou, náměstkyní pro rodinu Zdislavou Odstrčilovou a poslankyní Olgou Richterovou. O rodinné politice jako tématu komunálních voleb 2022 bude hovořit radní Unie center pro rodinu a komunitu Regína Dlouhá.

Stát potřebuje stabilní fungující rodiny, které na něm jsou minimálně závislé. Mnohé může pro stabilitu rodin udělat i obec, například podpořit místní prorodinné organizace, které se rodinám každodenně věnují. Letošní komunální volby považujeme za klíčové pro rozvoj rodinné politiky v obcích, a proto se mu věnujeme právě na naší tradiční konferenci,“ říká Regína Dlouhá.

Pozvání přijala také Jiřina Kunášková, vedoucí oddělení koncepce rodinné politiky a služeb péče o děti z Ministerstva práce a sociálních věcí, která představí aktuální priority rodinné politiky České republiky. O své zkušenosti s agendou rodinné politiky v obcích a městech se podělí zástupci prorodinných organizací i komunální politici, například ředitelka pražského Rodinného a komunitního centra Mumraj Hana Holá, zastupitel Městské části Praha 10 a kandidát SPOLU Pavel Mareš nebo první místostarostka Městské části Zbraslav a ředitelka Rodinného centra Pexeso Michaela Bernardová.

Ředitelka rodinného a kulturního centra Nová Trojka Edita Janečková uzavře přednáškovou část konference tématem „Proč je rodinná politika ve volebním programu atraktivní“. Následovat bude diskuze a závěry.



Konference se koná online v pátek 13. května v 10 hodin. Přihlásit se může zdarma kdokoliv zde.  


 

0
Vytisknout
3496

Diskuse

Obsah vydání | 10. 5. 2022