Zisk Komerční banky v druhém čtvrtletí

5. 8. 2022 / Radek Mokrý

čas čtení 1 minuta



Pokud jsou Britové šokováni, že proti nim pracuje vlastní ekonomika, nebojím se o ně. Dá se na to zvyknout. U nás při vyvážení zisků jede všechno tak jak má už dekády, podívejte. "Komerční banka zakončila druhé čtvrtletí roku 2022 s čistým ziskem 4,81 miliardy korun, meziročně vyšším o 54 procent a čistým úrokovým výnosem 7,30 miliardy korun, meziročně vyšším o 47 procent. Na druhou stranu Societe Generale, mateřská skupina tuzemské Komerční banky, zakončila  stejné období s čistou ztrátou 1,48 mld. eur při konsensuálním očekávání čisté ztráty 2,26 mld. eur. Příjmy zvýšila meziročně o 13 %."

"Vedení očekává, že činnost KB bude v roce 2022 generovat dostatečný zisk k pokrytí kapitálových potřeb Skupiny vyplývajících z rostoucího objemu aktiv a také k výplatě dividend," uzavírá banka své vlastní prohlášení. Formulace základního cíle "generovat dostatečný zisk k pokrytí kapitálových potřeb Skupiny... a výplatě dividend" je srozumitelná více než dobře. Článek je dostupný na: https://www.kurzy.cz/zpravy/664578-komercni-banka-zvysila-zisk-o-vice-nez-polovinu-a-predcila-ocekavani-analytiku-co-uvadi-ve-vyhledu/#utm_medium=email&utm_source=email_2

Vlastníci dalších bank  tzv. velké pětky si také nemohou stěžovat, to jen tak na okraj mne napadlo pří četbě  tohoto článku.


Shoda hodnoty 13 % je čistě náhodná. Doufám v to.

1
Vytisknout
5543

Diskuse

Obsah vydání | 9. 8. 2022