ZA SVOBODNÉ VYSOKÉ ŠKOLY

Diskuzní sněm MU k vysokoškolské reformě

31. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

Tisková zpráva

Iniciativa Brno Za svobodné vysoké školy pořádá 1. února 2012 v aule Právnické fakluty MU od 16:00 diskuzní sněm k připravované vysokoškolské reformě. Akce bude navazovat na protestní pochod iniciovaný studentskými senátory brněnských VŠ, ten bude zahájen ve 14:00 na Moravském náměstí před kinem Scala.

Mluvčí iniciativy Václav Drozd nastínil program sněmu: "Účastníkům představíme naši iniciativu Za svobodné vysoké školy. Následně probereme a kriticky zhodnotíme ministerské návrhy zákonů a spolu s hosty budeme diskutovat o reformě vysokého školství v širokém kontextu. Z představitelů univerzity přislíbil účast rektor Mikuláš Bek, předseda AS MU Filip Křepelka a na dotazy studentů budou odpovídat také děkani několika fakult Masarykovy univerzity. S příspěvkem o dopadech britské VŠ reformy na tamější univerzity vystoupí Alice Červinová z iniciativy Věda žije."

"Akce by se měly účastnit stovky lidí, kterým není osud našeho školství lhostejný. Doufáme, že se nám podáří Auditorium maximum naplnit," dodává student práv Václav Krajňanský. Iniciativa Brno Za svobodné vysoké školy je nezávislé sdružení studentů brněnských vysokých škol, kteří odmítají navrhovanou podobu reformy terciárního vzdělávání. Je součástí celorepublikové platformy Za svobodné vysoké školy, která aktivně vystupuje proti omezování nezávislosti VŠ a komercializaci vzdělávání.

http://zasvobodnevysokeskoly.cz/

0
Vytisknout
6371

Diskuse

Obsah vydání | 31. 1. 2012