Lidi před volbami vydírají podnikatelé

16. 8. 2012

čas čtení 1 minuta

Vážený pane Čulíku,

nedá mi to nereagovat na poslední větu vašeho článku v BL "Umíme vůbec číst, uvažovat a diskutovat o věcech bez rudé clony před očima?", v níž píšete: "...národ neustále znovu a znovu nepoučitelně při volbách hlasuje pro zkorumpované pravicové strany." Ono je to všechno trochu složitější, píše Milan Svoboda. Uvedu příklad:

V sousední vesnici, co mám rekreační chalupu, působí veleúspěšný vesnický podnikatel. Má prosperující zahradnictví, zaměřené zejm. na okrasné květiny/rostliny, vedle toho při frekventované silnici bufet s prodejnou potravin a do třetice obchod s řezanými květinami, ovocem, zeleninou, cukrovinkami a drogerií.

Každý rok si pronajímá obrovský lán pole, na němž pěstuje jeden rok kukuřici, druhý řepku, třetí sladovnický ječmen atd.

Tuto poměrně velkou živnost provozuje kromě s manželkou a dcerou asi tak s dalšími osmi až deseti zaměstnanci, většinou místními ženami.

Před volbami jako by nic ve svačinové pauze zavítá mezi tyto zaměstnance a žoviálně prohlásí: "Tak nevím, ale jestli vyhrají socani a mně zvednou daně, tak to tu asi všechno zavřu, protože se mi to už nevyplatí.

Postavím se do fronty na Úřadu práce, budu sice mít menší příjem, ale taky míň starostí, čistou hlavu a v noci klidné spaní".

Načež přítomné ženy, samozřejmě neschopné rozpoznat, že blufuje, se v den voleb mohou přetrhnout, jak pospíchají k volebním urnám volit ODS, aby nepřišly o práci.

Umíte si představit, kolik takových firem po republice je?

0
Vytisknout
15015

Diskuse

Obsah vydání | 17. 8. 2012