Nalejme si čistého vína a přestaňme se chovat falešně

14. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

Proč si pořád namlouváme, že v příštích volbách vyhraje levice. Proč Václav Klaus mluví o prohře pravice, když to byla minimálně remíza. Proč pisatel s pravicovými názory blouzní o velké levicové koalici a říká, že je jedno jakého budeme mít prezidenta. Za 65 roků jsme si odvykli nazývat věci pravými jmény, a když to někdo udělá, tak mu nasadíme psí hlavu a spustíme povyk o nenávisti, píše Václav Marek.

Hodně mě inspiroval pan Jírovec, zkušený člověk, který na falešné chápání světa ve svém příspěvku mé mladé přítelkyni upozorňuje. Když už nemůžeme ovlivnit ostatní média, kde je 99% pravicových novinářů, zbavme se alespoň falše na Britských listech. Většina příspěvků je vysoce korektních, za což patří chvála oběma redaktorům. Zvykejme si, že názory pravicových autorů budou v protikladu s názory levicových, ale nepřekrucujme fakta.

Skutečnost je taková, že naše společnost je rozdělena zhruba na polovinu a když 80% občanů nechce Nečasovu vládu, to neznamená, že těchto 80% chce vládu levicovou.

Jasně to ukázala prezidentská volba, kde sice voliči Schwarzenberga nejsou idioti (to si ani nikdo nemyslel a neřekl), ale svojí volbou dali zřetelně najevo, že jim Nečasova vláda, jejímž pevným článkem pan Schwarzenberg je, ani trochu nevadí.

Zkusme přemýšlet, proč se falešně chová současný prezident (Schwarzenberg, Fischer, Roithová, Sobotka, Bobošíková = pravice) a proč ho hodně i přispívajících do BL kopíruje. Stejně tak přemýšlejme, proč si každé hnutí myslí, že ono je to jediné správné a je tak schopné určovat korektnost argumentů.

0
Vytisknout
7235

Diskuse

Obsah vydání | 14. 1. 2013