Manipulace

21. 1. 2013

čas čtení 2 minuty

Jsem rád, že mohu číst v BL, jinak bych si už nebyl jist, jestli jsem se nezbláznil a nejsem paranoidní. Podle článků zde vidím, že jsem (snad) ještě mentálně v pořádku. Tomu, kdo zde psal, ze druhé kolo voleb vyhraje pan Schwarzenberg, musím dát bohužel za pravdu. Všechno k tomu vede, píše čtenář, který se podepsal jako Petr Štěpánek.

Myslím, že lidem, kteří nepodlehli propagandě při volbě pana Schwarzenberga, musí být teskno ze současného stavu v České republice, neboť volba nejenom že rozděluje lidi na dva nesmiřitelné tábory, ale jde to bohužel i dále - vede to vyloženě ke kádrování.

Např. mohu uvést poznámku v BL ZDE ZDE

Ostatní si jistě již dají dobrý pozor mluvit ve prospěch "nevhodného" kandidáta.

Bohužel zázemi p. S. je opravdu velmi kvalitní, at už vezmeme v úvahu to, jak byl stařec schopen získat v prvním kole na svou stranu mladé, protože je umí oslovit (zmanipulovat) přes jejich prostředky, až po různé e-mailové "návody" - viz příloha (které byly vypuštěny do internetu v tyto dny), kde první dokument je vyloženě pro K. S., ve druhém se hraje na jemnější notu a jakoby obecně - ale nekonec je člověku jasně dané na vědomi, koho má volit ("... by nemohl volit kandidáta, který otevřeně žádá o podporu komunisty"), přitom, když se to K.S. hodí, tak je z něj levičak (viz reakce na výroky V. Klause těsně po první volbě - při prvním duelu s M. Zemanem).

Do třetice, vytahují se už i dříve osvědčené zbraně - jak při volbě do parlamentu, kdy pan Paroubek byl na plakátech hyzděn, aby byl lidem odporný, bohužel se to děje i ted. Posuďte sami: na Nově, hlavní televizní noviny 18.1., říkal jsem si, co mi na obrázku M.Z nesedí ... a on má mateřské znaménko na druhé straně. Někdo si dal tedy opět práci, aby ho zhyzdil a dal mu ještě jako bonus výraz hlupáka. Naopak pan kníže se na nás dívá starostlivě, abychom neupadli v nesprávnou volbu ... co se samozřejmě točí na kameru, tak se moc zfalšovat nedá (viz čtvrtý obrázek z těch samých TV).

Možná by stálo za to takovéto manipulace s veřejností uveřejnovat? Bohužel mě nenapadá jiné místo, než zde, proto Vám to posílám a naložte s tím prosím podle svého uvážení.

Petr Štěpánek (snad případné uveřejnění mého jména nepovede k podobným negativním zkušenostem, jako má ted Martin Dejdar)

0
Vytisknout
12407

Diskuse

Obsah vydání | 22. 1. 2013