Česko hledá prezidenta

23. 1. 2013

čas čtení 3 minuty

Po tomto mejdanu emocí ale zaručeně přijde i kocovina deprese, a to tehdy, až milošovci nebo karlovci zjistí, že mají svého prezidenta na Hradě, ale chleba bude mít stále dvě kůrky a ve Strakovce budou pořád sedět Nečas, Peake a Kalousek.

Z dění posledních dnů je jasná jedna věc - český volič dostal to, co chtěl, i když to možná sám nevěděl. Přímá volba prezidenta nikdy nebyla něčím klíčovým, za co by se třeba masově demonstrovalo. Až když tato volba přišla, zjistili jsme, oč jsme ta léta přicházeli, píše Jan Mareš.

Český volič, módně "znechucen" politickým děním, mu najednou přichází na chuť. Ostatně, kdo má čas a nervy na to, orientovat se v partajní politice? V jejich programech a v tom, co pak případně skutečně dělají? Lid konečně dostal volbu úhledně koncentrovanou do několika jasně viditelných jednotlivců. Ve druhém kole pak, jaká to potěcha, je volba již ve své nejkoncentrovanější podobě, z méně než ze dvou už volit přece ani nejde.

Média i volební týmy tentokrát zapracovaly na výbornou a ze zahraničních, především amerických, zkušenosti načerpaly maximum. Oba postupující vítězové vsadili na sofistikovanou, ale pro voliče lehce stravitelnou image.

A jak podotkl "Václav Bělohradský" , dobrosrdečný kníže, kterého kulturní fronta podporuje, už ani nemá s tím skutečným Schwarzenbergem moc společného. Takový marketingový úspěch si přece zaslouží potlesk. Bravo!

Nálada ve společnosti je už dlouho dobu, pokud ne pořád, "blbá". Jeden korupční skandál střídá druhý a politici, až na výjimky, se svým programům a slibům zpronevěřují ihned po volbách. Změnu slibuje nepřeberné množství volitelných stran a hnutí (v posledních volbách do sněmovny jich bylo DVACET SEDM), občanských iniciativ, fašistických výzev a tak dále. Různé snahy vedoucí k vykroužkování, přetrhávání lístků a podobně, se taktéž minuly účinkem. Český volič se v tom zcela ztrácel a tak k urnám při posledních krajských volbách dorazila asi třetina voličů.

Teď má ale volič konečně možnost něco změnit! Volba Miloše nebo Karla zásadním způsobem změní českou společnost! Je to bitva dobra proti zlu, levice proti pravici, Čechů proti cizákům, slušných proti egoistům! Český volič má více než kdykoliv předtím možnost změnit společnost, a to výběrem z těchto dvou. Už jenom propagováním toho pravého a diskutováním se společnost mění k lepšímu a i "z dětí se stávají občané".

Po tomto mejdanu emocí ale zaručeně přijde i kocovina deprese, a to tehdy, až milošovci nebo karlovci zjistí, že mají svého prezidenta na Hradě, ale chleba bude mít stále dvě kůrky a ve Strakovce budou pořád sedět Nečas, Peake a Kalousek.

0
Vytisknout
8922

Diskuse

Obsah vydání | 23. 1. 2013