KORUPCE:

Studentský favorit Karolíny Peake usedne v dozorčí radě Budvaru

19. 2. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Karolína Peake se svého času rozhořčovala nad tím, jak poslanci ODS dostávají trafiky. On se taky David Rath rozhořčoval nad korupcí, a pak ho chytli s bednou, kde měl "sedmičku"... i když tedy není odsouzen, ba ještě ani souzen, v člověku to zanechává divný pocit. Peake na tom z hlediska politické konsistence nebude o nic lépe než Rath, jelikož podle Ihned.cz student (ano, student), který měl za jejího krátkého a dramatického panování na ministerstvu obrany šéfovat jejím poradcům, usedne v dozorčí radě Budvaru. Příběh tohoto studenta, Pavla Kotrby, ostatně svědčí o zdejším politickém prostředí velmi výmluvně nejen s ohledem na toto vyvrcholení jeho kariéry:

"Začínal jako asistent tehdy ještě lidoveckého poslance Pavla Severy, který později zběhl k TOP 09 k Miroslavu Kalouskovi. Kotrba, který předtím nebyl členem KDU-ČSL, ho následoval a vstoupil do nového politického projektu, jehož hlavním architektem byl nynější ministr financí Miroslav Kalousek.

Kotrba se však v TOP 09 dlouho neohřál. Nedostal se na kandidátku a změnil dres, přestože se v zákulisí sněmovny spekuluje o tom, že Kotrba zůstal nadále v kontaktu se svým prvním politickým učitelem Pavlem Severou a dál mu pečlivě naslouchá.

Z TOP 09 ale vedly Kotrbovy kroky do dalšího novátorského projektu -- tentokrát režírovaného Vítem Bártou. Ve Věcech veřejných přijal napřed roli poslaneckého asistenta Karolíny Peake, později se stal tajemníkem poslaneckého klubu. Po puči uvnitř VV odešel za Peake do nově založeného uskupení LIDEM a šéfka si ho v prosinci přivedla na ministerstvo obrany. Tamní působení ale mělo jen velmi krátký život."

Student se musel z obrany rychle pakovat i s Peake, teď míří do dozorčí rady Budvaru ZDE

0
Vytisknout
14115

Diskuse

Obsah vydání | 20. 2. 2013