Obama shodou okolností i pro Česko: MUSÍTE JÍT K VOLBÁM!

20. 10. 2017

čas čtení 2 minuty

Obama: Když se vám nelíbí, jak se věci vyvíjejí, musíte jít k volbám!

Bývalý americký prezident poprvé promluvil k nynější americké politické situaci. Shodou okolností je to velmi aktuální v dnešní den českých voleb:

Obama: "Všichni z nás máme odpovědnost způsobit, aby naše demokracie fungovala. To je, o co skutečně jde. Nic mě nefrustruje víc, než když slyším, jak si lidi stěžují, a pak s nimi mluvíte, "Hlasovali jste ve volbách?" "Ne." Cože? Když jste nehlasovali, nemůžete pak nadávat. Když se vzdáte své moci, a pak někdo dělá věci, které jdou proti vašim zájmům, to není chyba těch lidí, to je vaše chyba, protože jste nevyužili své moci, kterou nám dává naše ústava, za kterou lidi bojovali, kteŘÍ tuto zemi vybudovalI.

Takže tady nejde o to, co dělá někdo jiný, to je naprosto a stoprocentně ve vaší moci. Nejen v moci lidí v této místnosti, ale všech, kdo se na tohle dívají.

Jestliže se vám nelíbí, jak se věci vyvíjejí, musíte jít k volbám. Když se vám nelíbí, jak vláda vládne, musíte jít k volbám. A nejenže musíte jít k volbám vy sami, ale musíte přesvědčit své přátele, musíte přesvědčit své sousedy, musíte přesvědčit sestřenici Jarmilu. Musíte, víte, přesvědčit strejčka Toníka, leží na kanapi, víte, popíjí si tam pivko, ani si neuvědomuje, že jsou volby. No prosím vás!

Musíte s lidmi mluvit a vysvětlit, že na tom skutečně záleží.



0
Vytisknout
7724

Diskuse

Obsah vydání | 20. 10. 2017