Ruští lékaři nyní říkají, že Navalnyj "nebyl" otráven, hodinu poté, co sdělili, že v jeho organismu našli prudký jed

21. 8. 2020

čas čtení 4 minuty
Aktualizace: Letadlo s ruským opozičním aktivistou Alexejem Navalným v komatu odletělo do Berlína. Tisková tajemnice Navalného Kira Jarmyš:
"Letadlo s Alexejem odletělo do Berlína. Obrovské díky všem za podporu. Boj za Alexejevův život a zdraví teprve začíná, a stojí proti němu ještě mnoho, ale nyní jakoby udělal první krok."



Aktualizace: Alexej Navalnyj, který je stále v komatu v nemocnici v sibiřském městě Omsk, má být přece jen dopraven leteckou sanitkou v sobotu ráno do Německa. Navalného tisková tajemnice Kira Jarmyš konstatovala, že pracovníci omské nemocnice náhle v pátek večer změnili své rozhodnutí a převoz dovolili.  Předtím se obrátila Navalného manželka na Vladimíra Putina, aby dovolil převoz Navalného do Německa. ZDE  

* * *

Aktualizace: Manželka Alexeje Navalného se přímo obrátila na Vladimíra Putina se žádostí, aby dovolil převoz jejího manžela do nemocnice v Německu. Šéf nemocnice v Omsku (a člen Putinovy strany Jednotné Rusko) Alexander Murachovskij nyní tvrdí, že Navalnyj nebyl otráven, ale byl postižen metabolickou chorobou způsobenou nízkou hladinou cukru v krvi. Nevysvětlil, jak je možné, že je Navalnyj stále ještě v komatu. Navalného stoupenci jsou přesvědčeni, že nemocnice v Omsku zdržuje převoz Navalného do Německa, aby se zabránilo řádnému vyšetření toho, co způsobilo jeho náhlý kolaps. Tisková tajemnice Alexeje Navalného Kira Jarmyš konstatovala, že zákaz převozu Navalného do Německa je "útokem na jeho život". ZDE  

Nemocnice v Omsku Navalného nepustí na léčení do Německa

Ruští lékaři, v jejichž péči je Alexej Navalnyj poté, co zkolaboval v důsledku otravy prudkým jedem, zakázali jeho odvoz do Německa. Tvrdí, že je v příliš  těžkém zdravotním stavu na to, aby ho bylo možno převézt. Uvedla to Navalného tisková tajemnice.

Lékaři to oznámili pouhou hodinu před tím, než mělo přiletět letadlo, které ho mělo evakuovat do Německa. Navalnyj je v současnosti v komatu v nemocnici v sibiřském městě Omsk.

 


"Letadlo, které jsme zorganizovali pro Alexejevu evakuaci by mělo přistát za hodinu," napsala Kira Jarmyš, Navalného tisková tajemnice, která je v současnosti v nemocnici. "Zákaz Navalného převézt je útokem na jeho život."

Hlavní lékař nemocnice sdělil Navalného týmu, že jeho stav je "nestabilní", aniž by poskytl další podrobnosti. Lékař se pak zamkl v kanceláři a odmítl odpovídat na další otázky.

Navalného rodina uvedla, že lékaři byli ochotni propustit Navalného do její péče, ale pak náhle změnili svůj názor krátce předtím, než mělo přiletět evakuační letadlo.

"Není ve velmi dobrém stavu a téhle nemocnici nemůžeme důvěřovat," řekla novinářům Navalného manželka Julia. "Požadujeme, aby ho propustili, aby mohl být léčen v nezávislé nemocnici lékaři, jimž důvěřujeme."

Letadlo s lékařským týmem na palubě startovalo z Norimberka v časných ranních hodinách v pátek a podle německých médií mělo přistát v Omsku, než se vrátí do Berlína s Navalným, kde ho očekává nemocnice organizace Charité.

Navalného tým uvádí, že lékaři se záměrně vyhýbají tomu, aby Navalného diagnostikovali, že byl otráven. Ivan Ždanov, ředitel Navalného protikorupčního fondu, sdělil, že mu řekl policista, že našli v krvi Navalného "smrtící substanci", ale odmítl říci jakou.

"Tato substance ohrožuje život nejen Alexeje, ale i lidí kolem něho," citoval Ždanov slova policejního činitele. "Všichni kolem něho by měli mít ochranné prostředky." Navalného tým je přesvědčen, že lékaři v nemocnici v Omsku záměrně věci oddalují, možná proto, že čekají, až jed zmizí z Navalného organismu.

V níže uvedeném tweetu upozorňuje Navalného tisková tajemnice, že lékaři v Omsku nyní najednou tvrdí, že Navalnyj nebyl otráven, hodinu poté, co sdělili, že v jeho organismu nalezli prudký jed:

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8692

Diskuse

Obsah vydání | 25. 8. 2020