Daily Mail terčem posměchu, že označila převážně bělošskou čtvrť v Manchesteru za "muslimské no-go area"

7. 6. 2021

čas čtení 1 minuta

 
Místní obyvatelé anglického města Manchester se posmívají bulvárnímu listu MailOnline, který označil Didsbury, převážně bělošské, bohaté předměstí Manchesteru, za muslimské "no-go area" - za oblast, do níž prý běloši a nemuslimové "nemají přístup. Článek v MailOnline je založen na pochybné knize bývalého islamistického radikála Eda Husaina.

Ze sčítání lidu z roku 2011 vyplynulo, že ve čtvrti Didsbury West je 84,1 procent obyvatel bělošských a ve čtvrti Didsbury East je 77,9 procent obyvatel bělošských. Ještě minulý měsíc publikovala MailOnline článek o Didsbury, v němž čtvrť charakterizovala jako "zazobanou oblast, domy mezi stromovím", čtvrť, kde je "množství barů a hostinců" - kam pravděpodobně muslimové, kteří mají zákaz konzumace alkoholu, zřejmě nechodí.

Fotografie Didsbury v listě MailOnline má podtitulek: "Soud šaria v mešitě - která kdysi bývala kostel." Rady založené na právním systému šaria jsou často obviňovány, že v Británii provozují "paralelní právní systém", avšak jejich rozhodnutí nemají podle britského zákona žádnou právní sílu a nelze je také vůbec vynucovat.

Další údajné muslimské no-go oblasti jsou města Blackburn, Bolton, Bradford, Dewsbury, Edinburgh a Glasgow, kde se lidé této charakteristice také posmívají.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

1
Vytisknout
9641

Diskuse

Obsah vydání | 9. 6. 2021