Rusko: Bojují všichni! Triky, jež Kreml použije k rozšiřování armády

20. 1. 2023

čas čtení 1 minuta
Kreml chce rozšířit ruskou armádu o 350 000 mužů, ale je omezen dvěma faktory, které omezují jeho možnosti. Na jedné straně je nyní z demografického hlediska pouze o něco více než poloviční počet potenciálních odvedenců než před pouhými deseti lety; a na druhé straně existuje široká opozice vůči další mobilizaci, upozorňuje Georgij Alexandrov.

V důsledku toho ruské úřady nejen tvrdě pracují na nápravě chyb, kterých se dopustily minulý podzim, když spojily částečnou mobilizaci s odvodem, ale také k dosažení cílů Kremlu používají triky - a zároveň klamou obyvatelstvo.

Mezi nejpravděpodobnějšími kroky, které podle expertů Moskva pravděpodobně podnikne při příštím odvodu, který připadá na 1. dubna, jsou následující:

  • Zvýšit horní věkovou hranici těch, kteří mají být povoláni, na 30, ale nezvyšovat spodní věkovou hranici z 18 na 21, jak mnozí předpokládali;
  • Umožnění armádě rekrutovat profesionály ze všech odvedenců - a ne pouze z omezeného počtu jako nyní;
  • Prodloužení doby povinné služby odvedenců z jednoho roku na 18 měsíců nebo dokonce dva roky; a
  • Požadovat, aby ti starší 30 let, kteří nikdy nesloužili, absolvovali nějaký výcvik a mohli být povoláni.

Žádné z těchto opatření nebude populární, jakmile lidé uvidí, jak tyto vládní kroky ovlivňují jejich životy, ale všechna budou pravděpodobně nezbytná, pokud se Kreml chystá rozšířit nebo dokonce udržet úroveň agrese v zahraničí.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
3919

Diskuse

Obsah vydání | 24. 1. 2023