Problém s otravami metanolem zřejmě pochází z Polska

14. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

Britské listy obdržely tuto informaci od jednoho dobře informovaného českého lihovarníka. Poskytl redakci také - renomovaný - odborný zdroj této informace, který ale nemůžeme zveřejnit:

Dostal jsem informaci, že metanolová aféra je způsobena primárně polskou kapalinou do ostřikovačů. Čeští podloudní výrobci alkoholu ji totiž používají pro výrobu alkoholu.

Přidáním chlornanu odbourají látky pro lidi nepříjemné a přidáním příchutí z toho udělají rádoby dobrý alkohol. Jenže Poláci nyní začali šetřit a do kapaliny do ostřikovačů začali dávat metanol.

Čeští podloudní výrobci alkoholu to nepoznají, protože svoje výrobky nepijí a průšvih je na světě.

Ale zde nejde jen o tu vlastní otravu rádoby alkoholem. Ta je sice strašná a je to průšvih, ale hlavním problémem je to, že někdo dá metanol do kapaliny do ostřikovačů a nenapíše to ve složení.

Ještě před vypuknutím metanolové aféry mi kolega říkal, že je v Polsku průšvih to, že dávají do kapaliny do ostřikovačů metanol. Nikdo to prý ale neřeší, a tak jsme si jen spolu říkali, kdy to praskne. Já jsem netušil, že to bude mít takové naprosto nečekané "finále".

Nicméně za průkazné bych považoval

pokud by někdo nechal udělat rozbory kapalin dovážených z Polska do oblasti severní a východní Moravy.

Zajímavý odkaz na kapaliny do ostřikovačů je ZDE

0
Vytisknout
35494

Diskuse

Obsah vydání | 14. 9. 2012