Jak ukončit řádění politiků

12. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

Chce to odříznout zločince od zdroje (finančního).

Po skončení řádění dnešních politiků zůstane většině obyvatel v ČR nahý zadek. Kalousek stále šetří, tak musí většina občanů začít taky šetřit, omezit spotřebu a kupovat pouze nezbytné potřeby k přežití (vodu a chléb), nejezdit auty a zůstat doma.

Doporučil bych i vybrat veškeré finance z bank. Občany určitě napadnou další možnosti, píše z Belgie Oskar Němeček. Jistě budou námitky, co to udělá z ekonomikou, ale po řádění dnešních politiků to nebude lepší. Takhle občané mohou ušetřené finance použít až po volbě nových politiků.

Tento názor není z mé hlavy, ale z vlastní zkušenosti z generální stávky pracovníků veřejných služeb v září 1983 v Belgii proti úsporám vlády (Belgique 1983: grève générale des services publics), která trvala 14 dní (vřele doporučuji, hlavně odborářům, přečíst koho sdružuje Odborový svaz veřejných služeb v Belgii).

Tito stávkující tak omezili, kromě jiného, spotřebu pohonných hmot, že cena benzinu v místech 70km od rafinerií klesla do vyprodání zásob z 38BFr na 16BFr a v městě Liège (rafinerie) dokonce na 2BFr (nákup komodit je dlouhodobě nasmlouván). Belgická vláda musela úsporná opatření odvolat, došly finance.

Většina občanů nemusí manifestovat v ulicích, ale solidárně a silně omezit spotřebu na nezbytně nutnou dobu.

0
Vytisknout
7811

Diskuse

Obsah vydání | 13. 11. 2012