Rakouská brožura vysvětluje uprchlíkům křesťanské symboly a kulturu

5. 10. 2016

čas čtení 1 minuta


Vídeňský arcibiskup, který nedávno varoval, že křesťané mohou být odsunuti na druhou kolej kvůli údajné islamizaci Evropy, zveřejnil brožuru, která žádá přistěhovalce a uprchlíky, aby respektovali křesťanské symboly, tradice a kulturu.


Publikace nazvaná "Grüß Gott in Österreich" (Pozdrav Bůh v Rakousku) zveřejněná katolickou církví tvrdí, že se snaží zapojit do integrace nových přistěhovalců.

Podle jednasedmdesátiletého kardinála Christopha Schönborna, který je vídeňským arcibiskupem, jsou přistěhovalci stále více zmateni ohledně rakouských tradic. Kardinál tvrdí, že mnohé aspekty rakouské kultury, počínaje Vánoci a konče volnou sobotou, ale také tolerance a náboženská svoboda, mají kořeny v křesťanství.

"Brožura pomůže migrantům pochopit křesťanské kořeny Rakouska," prohlásil kardinál.

Brožura vyšla dvojjazyčně, německy a arabsky a také německy a persky. Brzy se má objevit anglické vydání. První edice dosáhla 34 000 výtisků.

Rakouská katolická církev nedávno přitvrdila svůj postoj k přistěhovalcům. Kardinál Schönborn, který je tipován na příštího papeže, kontroverzně varoval, že muslimové si přejí vyhubit křesťany a dobýt Evropu.

Kardinál přednesl toto varování 12. září během mimořádné mše během církevních oslav "Svaté jméno Marie". Tento svátek byl zaveden před 333 lety na památku vítězství nad Osmany v bitvě u Vídně (1683).

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6141

Diskuse

Obsah vydání | 7. 10. 2016