Mezitím v Absurdistánu 155:

Žádného očkování není zapotřebí. Bůh stvořil člověka tak, aby dokázal žít s viry

17. 12. 2020 / Tomasz Oryński

čas čtení 13 minut
Foto: Profesor Ryszard Zajączkowski: "Pandemie je globalistický komunismus, jehož cílem je vrhnout národy na kolena a lidi zotročit."

"Jako žena, jako matka, nikdy nepochopím demonstrantky ani je nepodpořím. Vulgární a primitivní chování nečiní ženy krásnými. Připomínají mi smečku Papuánců a tupých divochů, kteří umějí jen bít a tupě provádět sex. Děsi mně, že by někdo z nich mohl dostat zápalky. Pro všechny tyhle sprostě nadávající pseudoženy bychom měli vytvořit rezervace, kde budou sloužit jako inkubátory."

Toto je citace z oficiální facebookové strábnky Marleny Maląg, poslankyně strany Právo a spravedlnost. Jak se děje často, kdykoliv politik nebo politička ze strany Právo a spravedlnost napíše něco úplně blbého, tvrdí pak, že se jeho či její účet stal obětí hackerského útoku. Zjevně vznikla mezi hackery nová móda - hackersky pronikat na sociálních sítích na účty politiků ze strany Právo a spravedlnost a psát tam to, co vypadá přesně tak, jako co by právě napsal politik ze strany Právo a spravedlnost. Je zvláštní, že se nedovídáme, že by hackeři útočili na levicové poslance a psali tam pravicové pomluvy...


Samozřejmě, nikdo už výmluvě "můj účet se stal obětí hackerského útoku" nevěří. Všeobecný konsensus je, že se prostě politička  přiopila a napsala, co si opravdu myslí. Ale já bych se tou cestou nevydal. Myslím, že existuje daleko jednodušší  vysvětlení. Už mnoho let víme, že strana Právo a spravedlnost podporuje takzvané "farmy trollů" - organizovanou armádu falešných účtů, které pumpují propagandu strany PiS do polských účtů na sociálních sítích (několik příkladů ZDE či ZDE). Kdybych byl požádán, abych hádal, použil bych Occamovy břitvy a navrhl bych nejjednodušší řešení: účty politiků ze strany Právo a spravedlnost jsou spravovány týmiž lidmi, kteří pracují v těch "farmách trollů" a někdy se prostě zalogují do nesprávného účtu a zveřejní své nenávistné výroky právě tam. Proto se dovídáme o tolika příkladech "hackerů, kteří se zmocnili účtů politiků ze strany Právo a spravedlnost". Jedinou výjimkou v mé teorii je ten poslanec, který zveřejnil polonahé fotografie své sekretářky.  Jsem si jist, že to udělal jedině on sám.

V případě biskupů je to o dost problematičtější. Těžko se mohou vymlouvat, že se stali terčem hackerského útoku, když byli natočeni, jak během kázání říkají blbosti. Naštěstí, pokud jste v Polsku katolický biskup, zachrání vás polské soudy. A tak jsme se tento týden dověděli, že když arcibiskup Marek Jędraszewski označil lidi z menšiny LGBT za "duhovou chorobu", jednal v "široce chápaném společenském zájmu" a je jeho povinností toto říkat, protože "kanonický zákon mu klade povinnost bránit svou víru". Zajímalo by mě, co by řekly soudy, kdyby nějaký aktivista označil duchovenstvo za "parazity" či za "chorobu"?

Mezitím bude muset Rafał Trzaskowski, opoziční primátor Varšavy, vysvětlovat své chování. Poté, co primátor požadoval, aby policie vysvětlila, proč jedná proti demonstrantům tak agresivně, byl předvolán na policejní stanici. Policie ho obvinila, že "jednal v rozporu s pořádkovými předpisy pro veřejná prostranství", a tak může být potrestán pokutou až do výše 500 zlotých. Takže, v podstatě: urážet příslušníky menšiny LGBT je v pořádku, kritizovat agresivní chování policie je nepřípustné.

A Trzaskowski není jediný člověk, který je znepokojen situací v oblasti zákonnosti v Polsku. Podle televize TVN24 organizátor nechvalně známé homosexuální orgie v Bruselu, která vedla k ukončení kariéry určitého politika ze strany Fidesz, je hledán v Polsku už od roku 2014 kvůli nějakému menšímu podvodu, ale v roce 2017 ho Belgie odmítla Polsku vydat a konstatovala, že jeho deportace do Polska by porušila jeho základní práva. A není divu, protože soudnictví v Polsku funguje opravdu velmi divně.

Například farář Rydzyk nebude pokutován za porušení koronavirových nařízení pro sociální distancování, k němuž docházelo při oslavách 29. výročí založení jeho rozhlasové stanice (ZDE) , protože podle policie žádné předpisy nebyly porušeny: všechna omezení byla dodržena a všichni měli roušky. Pokud o tom máte pochybnosti, tady je snímek ministra spravedlnosti Zbigniewa Ziobra jak během této akce má na obličeji roušku.  Aha, počkejte... No, tak dobře. Vždyť je to jedno.

Mezitím v Ursusu vstoupila policie do soukromého bytu a odstranila tam polskou vlajku se symbolem ženské stávky, který byl vystaven na balkóně. Majitelka bytu bude trestně stíhána za zločin urážky národních barev  tím, že na vlajku umístila symbol stávky. Rád bych čtenáře upozornil na pozadí fotografie v záhlaví tohoto článku  - je to docela typická věc z předvolební prezidentské kampaně: Polská vlajka, na níž je vytištěné heslo vyjadřující podporu Andrzeji Dudovi. Jak je to možné, že některé výroky na vlajce urážejí národní barvy a jiné ne?

Vždycky je to jeden zákon platí pro nás, druhý pro ně. Je to jako katolická škola v Tarnówu, která zůstává otevřená, navzdory tomu, že kvůli pandemii jsou uzavřeny školy. Zůstala otevřená kvůli nějaké právní kličce a tvrzení, že zorganizovat domácí výuku je tam prý nemožné. Státní instituce na té výjimce nevidí nic špatného. Mezitím policie šikanuje obyvatele obytného bloku naproti Kaczyńského rezidenci, kde se během stávek žen hrálo divadlo pro davy dole. Zjevně verze Mickiewiczova Předvečera předků, zesměšňující Kaczyńského, se mu nelíbila...

Jsou však některé akce, které se straně Právo a spravedlnost a pravicovým politikům líbí víc. Jako "pohřeb 350 nenarozených dětí". Některé z nich čekaly ve formalínu až 7 let, než si mohly užít svůj "křesťanský pohřeb". Tato podivná akce byla možná, protože polský zákon zakazuje, aby se s potracenými plody zacházelo jako s ostatním lékařským odpadem. Protože většině žen je jedno, co se s plodem stane po potratu, a nemocnice mají důležitější věci na práci, než aby pořádaly pohřby pro něco, co považují za zdravotnický odpad, těchto "nenarozených dětí" se zmocňují náboženští fanatici a organizují masové pohřby. Vidím, že tohle je pro nemocnice příhodné, avšak pokud to skutečně jsou "nenarozené děti", ty přece mají rodiče, a přesto se nikdo rodičů neptá, zda si přejí, aby jejich "děti" měly křesťanský pohřeb...

Když už mluvíme o nemocnicích, vznikl nový skandál týkající se makety Národní nemocnice. Ukázalo se, že uklízení a čištění této Potěmkinovy vesnice, kterou vytvořila strana PiS s předstíráním, že je to řešení pro koronavirovou pandemii, stojí dvakrát až třikrát více než uklízení a čištění každé jiné velikostí srovnatelné nemocnice. Celkový účet za uklízení je 1,223 miliony zlotých (7,4 milionů Kč) měsíčně. A to navzdory skutečnosti, že různé zprostředkovatelny práce pro dočasné pracovníky hledaly "uklízečky, nejlépe Ukrajinky" a byly ochotny jim platit 16 zlotých (96 Kč) na hodinu na základě pracovních smluv s nulovým počtem hodin na smlouvu o dílo bez dodržování jakýchkoliv zaměstnaneckých práv. Překvapuje to snad někoho, že se na ty služby nekonala žádná veřejná soutěž a kontrakt byl udělen za utajovaných okolností?

Někteří to mají dobré, jiní to mají problematické. Jako Igor Jarek, jeden z autorů nominovaný na prestižní cenu týdeníku Polityka. Informoval, že jestliže tu cenu dostane, nebude moci přijmout peníze, které jsou její součástí,  protože je otcem invalidní dcery a na plný úvazek se o ni stará. A podle polského zákona nesmí mít občan, který dostává sociální podporu pečovatele o invalidu, žádný jiný příjem. Na tento problém se poukazuje už léta a psychologové dokonce poukazují na to, že mít ještě druhé zaměstnání výrazně zlepšuje psychický stav pečovatelů o invalidy, avšak žádná polská vláda to zatím nezměnila.

Co se týče jiných příjmů rodičů invalidních dětí, tito rodiče často spoléhali na velkomyslnost druhých lidí, a vzhledem k tomu, že polští daňoví poplatníci mohou určit, aby  1 procento jejich daní šlo na charitativní organizaci podle jejich výběru, mnoho rodičů se spojovalo s charitativními organizacemi, které přijímají dary s určením, kterému dítěti ty peníze mají jít (důsledkem čehož je, že se sociální sítě provozované v polštině koncem daňového roku proměňují ve festival žebráků). Avšak tento zákon byl nedávno změněn a nyní procházejí peníze pro charitativní organizace jakousi zvláštní institucí. V důsledku této změny informují někteří rodiče, že teď dostávají dokonce o 80 procent méně peněz než obvykle a daňový úřad a ministerstvo financí odmítají charitativním organizací vysvětlit, kam se ty peníze poděly...

Ale ono je docela jisté, kam ty peníze plynou. Například vyšlo znovu najevo, že vládní fondy určené na podporu komunálních úřadů v době pandemie plynou většinou jen těm komunálním úřadům, kde vládne strana PiS.  Jen kdyby jich strana PiS používala odpovědně...

Ombudsman pro práva dětí Mikołaj Pawlak ze sebe zase udělal idiota během živě vysílaného interview, kdy tvrdil, že jeho pomocná telefonní linka pro děti je otevřena 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. I když jeho tvrzení zpochybnil interviewující novinář, Pawlak dál trval na svém, a tak novinář během rozhovoru na tu linku zatelefonoval a přehrál nahranou zprávu, že je linka otevřena od 8.15 do 20 hodin:




Avšak, jak je tomu běžné se stranou Právo a spravedlnost, i když mu byla lež takto prokázána, ombudsman pro děti dál tvrdil, že pravdu má on a že linka funguje 24/7. Protože, víte, když zavoláte mimo úřední hodiny, sice s vámi nikdo mluvit nebude, ale linka funguje, protože si můžete poslechnout nahranou informaci, že? A je překvapen, že slyší tu nahrávku, bude zjišťovat, proč hraje tato nahrávka. Jestliže potřebujete pomoci, pane ombudsmane, dám vám tip: můžete začít tvrdit, že někdo hackersky pronikl na vaši pomocnou linku, poslal vaše zaměstnance domů a dal tam tu nahrávku. Děkovat mi nemusíte...

Mezitím studenti a žáci, kteří potřebují, aby byla jejich práva bráněna, berou věc do vlastních rukou. Poté, co úřady zcela ignorovaly petici s více než 100 000 podpisy, studenti a žáci zorganizovali stávku a požadují demisi nového ministra školství, ultrakatolického radikála Przemysława Czarnka. Namísto aby se účastnili vyučování, od 7. prosince se mnoho z nich rozhodlo dělat jinou činnost, například odstraňují odpadky z lesů anebo darují krev.

Mezitím jeden z Czarnkových kolegů z jeho alma mater se účastnil protestů proti antikoronavirovému očkování, které zorganizovala jedna ultrakatolická organizace. "Bůh člověka stvořil takovým způsobem, že je přizpůsoben k tomu, aby dokázal žít s viry. Většina z nás už ten virus měla, tak jaký má očkování smysl?"    argumentoval vůdce těchto protestů. Jakýsi profesor Ryszard Zajączkowski z Katolické univerzity v Lublinu tyto názory sdílí. Říká, že naprosto postačuje, "aby se člověk o sebe staral a posiloval tělo". Před dvěma měsíci také o viru měl přednášku, v níž argumentoval, že pandemie je, ve skutečnosti "globalistický komunismus, jehož cílem je vrhnout národy na kolena a lidi zotročit." Vzhledem k tomu, že (samozřejmě) je to profesor literatury, který o virologii nemá ani páru, citoval básníka Cypriana K. Norwida,  který kdysi napasl, "otrok je někdo, kdo, když mu dají křídla k létání, je použije k zametání ulice". A pak pan profesor dodal, že "druhá strana nemá žádné platné argumenty." No, samozřejmě, že nemá.

A tak probíhá dnes život v Polsku. Ženy demonstrují za svá práva, idioti dostávají pravomoci utvářet budoucnost polské mládeže, covid se šíří bez zábran a vláda zneužívá veřejných peněz k financování své strany a jejích pomahačů... Z nedávného průzkumu veřejného mínění vyplývá, že 64 procent lidí ve věku 18-29 let by chtělo žít a pracovat v jiné zemi. Překvapuje to někoho?

0
Vytisknout
9241

Diskuse

Obsah vydání | 23. 12. 2020