Kolaps dopravy v Plzni

30. 11. 2021 / František Řezáč

čas čtení 2 minuty
Čekal jsem, až lokálka idnes.cz poreferuje o skandáním selhání městské dopravy v úseku Nepomucká - Slovany - Malostranská ve čtvrti Východní předměstí, Plzeň 2 Slovany. Zatím mlčí, což je taky skandál. Holt mají pisálky lokálky z radnice zmáknuté.

Popis situace:

 Vyšel jsem po čtvrté odpoledne s úmyslem jet nakoupit do Kauflandu v Area Bory. Začalo sněžit. Trolejbusák v klesání po Malostranské musel přerušovaně brzdit, aby nedostal smyk, auta před ním zastavovala, a tak měl čas volat dispečink PMDP, jaká je situace.

Dokodrcal se na zastávku Vodárna a já vystoupil s úmyslem přestoupit na autobus č.29 směr Bory.

Stále sněžilo. Uvědomil jsem si, že ten můj autobus asi někde vázne,  a tak jsem přešel na druhou stranu, abych dojel zpět na Slovany. Ovšem trolejbus nahoru na Homolku sice jel, ale uvázl před koncem stoupání, kde se ve sněhu hrabaly dva kamiony.

Jak se ví, krátí si kamiony cestu k dálnici přes Plzeň, aby ušetřili čas i mýtné na dálnici.

Tak jsem došel kus asi 200 metrů nahoru a na konečné Slovany nastoupil do tramvaje č. 1 směr můj náhradní Kaufland Plzeň Roudná.

Po nákupu jsem jel domů a asi dvě hodiny po popisované situaci na Malostranské třídě cca v půl páté jsem v půl sedmé viděl toto:

Vzpříčený kloubový autobus nahoře bránil průjezdu dalších vozidel ze Slovan a od Černic, čili od Nepomuka. Viděl jsem stojící asi tři kloubové autobusy a pět trolejbusů. Auta stála ve směru od Nepomuka až skoro do Černic, tedy kolona asi tři kilometry...

Sypač jsem viděl až dneska ráno, ale asi jezdili v noci....

Od hlášení řidiče trolejbusu v půl páté do mého návratu v půl sedmé jsou to tedy dvě hodiny.

Veškeré zastávky se dříve uklízely od sněhu. Do této chvíle se jich nikdo ani  nevšim a lidi kloužou po ušlapaném ledu...

Dopravní náměstek budoucího ministra školství a dosavadního primátora Plzně pana Baxy se jmenuje Vozobule (TOP 09).

On asi projíždí městem na kole, jak sliboval na billboardech před obecními volbami. To jsou paradoxy...

-3
Vytisknout
7419

Diskuse

Obsah vydání | 7. 12. 2021