Bude Fialova vláda ještě daleko hloupější a nekompetentnější než vláda Babišova?

21. 12. 2021

čas čtení 4 minuty
Bohužel to tak vypadá. Fiala nechce zrušit zastaralé benzínové a naftové automobily, přidržuje se zastaralé, předražené a nerealizovatelné jaderné technologie, jmenoval podivnou ultra-euroskeptickou poradkyni a jeho nový ministr zdravotnictví je, jak se ukazuje naprosto neschopný. To už ale není legrace, protože jde o životy lidí. (JČ)


Motto:

Prosím vás, v těch očkovacích centrech je takový nával, že jsem se na třetí dávku registroval před měsícem a pořád čekám? Řídí tu pandemii koalice Spolu-PirStan, nebo koalice Delta-Omikron? ptá se Petr Bittner. 

Británie i Německo nyní očkují více než milion lidí denně.


 
Dr David Nabarro, Světová zdravotnická organizace:
"Nákaza omikronem se zdvojnásobuje každé dva dny. Víte, co to znamená? To znamená, že za týden to bude osmkrát vážnější, za čtrnáct dní čtyřicetkrát vážnější, za tři týdny třista až čtyřistakrát vážnější, za čtyři týdny více než tisíckrát vážnější...

Pro lidi v mém postavení není užitečné snažit se o přesné předpovědi. Ale já tuto pandemii sleduji a pracuji na ní od ledna 2020. A nikdy jsem neměl větší obavy než dnes večer, a to nejen o Spojené království, ale o celý svět. I když je omikron několikanásobně méně nepříjemný než delta, chci zdůraznit absolutní počet lidí, kteří se nakazí, přičemž někteří z nich budou lidé, kteří se nechali očkovat dvakrát.

Toto absolutní číslo povede k dalšímu přetížení již tak masivně zatíženého zdravotnického systému a zdravotnického personálu, a proto je opravdu důležité, aby každý člověk udělal vše pro ochranu zdravotnických služeb tím, že minimalizuje sociální kontakt a udělá vše pro to, aby zabránil přenosu tohoto viru."


Pokud vás to zajímá, Německo proočkovalo v úterý milion lidí, ve středu 1,5 milionu lidí, ve čtvrtek 1,1 milionu lidí.

 




 

1
Vytisknout
9515

Diskuse

Obsah vydání | 23. 12. 2021