"Zbláznil se." Trump terčem posměchu: začal inzerovat sama sebe jako superhrdinu na potrhlých kartách

16. 12. 2022

čas čtení 3 minuty

Karty stojí "jen 99 dolarů za kus" a "byly by skvělým vánočním dárkem", ozval se Donald Trump na  videu s "významným oznámením"

 

Donald Trump ve čtvrtek vstoupil do komiksového vesmíru internetového posměchu, když v pečlivě inzerovaném, oznámení představil svou "oficiální kolekci digitálních obchodních karet Donalda Trumpa" s obrázkem sebe sama v kostýmu superhrdiny, pláštěnkou a páskem "Trump Šampion".

"Když už jste si mysleli, že se ten podvodník nemůže znemožnit víc, než se znemožnil," napsal John Kiriakou, whistleblower CIA, "je tu tohle. TOHLE bylo to velké oznámení."




 

Ve středu Trump použil svou platformu Truth Social media - zřízenou poté, co byl vyhozen z Twitteru za podněcování útoku na Kapitol -, aby upozornil na "významné oznámení".

Pak zveřejnil své prohlášení "Amerika potřebuje superhrdinu" nad animací, na níž stojí před Trump Tower, roztrhává svůj oblek, a odhaluje tak kostým superhrdiny, a z očí mu střílí lasery.

Někteří uživatelé sociálních sítí se domnívali, že se Trump chystal  oznámit kandidaturu na předsedu Sněmovny reprezentantů USA, což je obskurní, i když teoreticky možný gambit, který prosazují někteří pravicoví republikáni.

Jiní si kladli otázku, zda se Trump nepokouší opičit po internetovém memu "Dark Brandon", v němž je Joe Biden - který Trumpa v roce 2020 drtivě porazil u volebních uren - zobrazen jako superkomiksová postava s laserovým viděním.

Když však ve čtvrtek přišlo oznámení, Trump uvedl, že svým příznivcům pouze nabízí "limitovanou edici karet s úžasným ARTem mého života a kariéry", která se, jak slíbil, ukáže jako "velmi podobná baseballové kartě, ale doufejme, že mnohem vzrušující".

"ZÍSKEJTE SI SVÉ KARTY TEĎ!" zavelel 76letý bývalý prezident nad obrázkem, na němž stojí v boxerském nebo zápasnickém ringu, svaly se mu vlní pod červeným trikotem a na nohou má vysoké modré boty s nápisem "45" (jeho prezidentské číslo) a americkou vlajku jako pláštěnku.

Karty, jak prohlásil deklarovaný kandidát na republikánskou nominaci v roce 2024, stojí "každá jen 99 dolarů" a "byly by skvělým vánočním dárkem".

"Nečekejte," dodal Trump. "Vyprodají se, jsem přesvědčen, velmi rychle!"

Trumpova potřeba finančních prostředků se v poslední době zvýšila v souvislosti s bezprecedentním právním ohrožením jeho obchodních a politických záležitostí.

V průzkumech týkajících se nominace Republikánské strany pro rok 2024 se mu také nedaří - propadl se za floridského guvernéra Rona DeSantise.

Ve čtvrtek za všeobecného posměchu napsal Santiago Mayer, výkonný ředitel organizace Voters Tomorrow: "Hlavním oznámením Donalda Trumpa je, že prodává své vlastní karty Pokémon."

Ginger Gibsonová, starší washingtonská redaktorka NBC Digital, napsala: "Zdá se, že 'hlavním oznámením' Donalda Trumpa je to, že si stále myslí, že mu lidé dají 99 dolarů, když si o ně řekne."

Sarah Rumpfová, redaktorka serveru Mediate, který se zabývá sledováním médií, uvedla: "Tohle je nějak strašně hloupé, víc, než jsem čekala i já."
 
Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5095

Diskuse

Obsah vydání | 20. 12. 2022