Jak konzervativci likvidují britské státní zdravotnictví

31. 12. 2022

čas čtení 4 minuty
Toto je zkušenost známého britského ekologického analytika George Monbiota, který musel na pohotovost ve svém městě v důsledku náhlého zranění. Píše o něm na Twitteru, Lidé kritizují britská média, zejména BBC, že o havarijní situaci v britském zdravotnictví neinformují. BBC je zcela pod vlivem vládnoucí konzervativní strany:


Liverpool: Jsme naprosto přehlcení. Pohotovost má kapacitu pro asi 60 pacientů a přichází jich v každou dobu asi 150. Čtyři nebo pět chodeb je tu plných vozíků s pacienty, protože nejsou postele. Je to prostě šílené, V životě jsem nic takového neviděl.


George Monbiot:


Včera večer jsem byl nucen jít na pohotovost v místní nemocnici. Na vlastní oči jsem viděl, co se stalo s britským státním zdravotnictvím. Ať už o tom čtete cokoliv, na hroznou realitu vás to nepřipraví. Toto vlákno vypráví v éto bohaté zemi - téměř neuvěřitelný příběh.

V tom, co následuje, neobviňuji nikoho ze skvělých pracovníků zdravotnictví. Dělají, co mohou, v upřímně řečeno nemožných podmínkách. Jak v tomto systému přežívají, netuším.


Když jsem sestře na pohotovostní lince 111 vysvětlil své příznaky, řekla mi, abych šel rovnou na pohotovost, a objednala mě na předpokládaný čas příjezdu (21:00). Naivně jsem si představoval, že měv tu dobu přijmou. Haha.

Když jsem dorazil, před pohotovostí parkovalo 16 sanitek, které nemohly vyložit své pacienty. Čekárna byla přeplněná. Někteří pacienti, včetně maličkých dětí, vypadali nebezpečně nemocně.

Lékař mě přijal až ve tři hodiny ráno. Během této doby se jeden muž s příznaky, které vypadaly jako srdeční, zhroutil na podlahu, pravděpodobně na infarkt. Jedno batole několik hodin křičelo "to bolí, to bolí!". Bylo zničující to slyšet.

Nepřekvapilo by mě, kdyby někdo ze starších a velmi nemocných lidí, kteří tam byli, během čekání zemřel. Naštěstí se to nikomu nestalo.

Zeptala jsem se jedné zdravotní sestry, jestli to je obzvlášť rušná noc. "Ale ne," řekla mi, "tahle je docela klidná. Většina nocí v poslední době byla horší. Je to teď všude stejné."

Jinými slovy, viděl jsem běžné důsledky "úspor". Jaká je to ztráta času a života! Ty miliony promarněných hodin. Ztracené životy. Infekce kolující v těsných čekárnách. Vládní "úspory" ve zdravotnictví jsou matkou falešných úspor.

Ale jako by toryové viděli krutý, vylučující, smrtící, nefunkční, fenomenálně drahý, a proto vysoce ziskový americký systém a řekli si: "Ach ano, to je to, co chceme".

*Uhodil jsem se hlavou o šroub lešení. Spousta krve, bolest po straně hlavy a v krku, přetrvávající plovák v pravém oku. Ale po šesti hodinách na pohotovosti příznaky ustoupily. Lékař provedl několik jednoduchých testů a dospěl k závěru, že jsem v pořádku. Dnes jsem v pořádku, musím to zaklepat.

Vzhledem k mé litanii pádů, nemocí a zážitků blízkých smrti je každý den zázrak. Zdá se, že jsem vyloženě nehoda, která čeká, až se stane.

@andrewmeyerson
Odpověď na
@GeorgeMonbiot

Georgi, je mi moc líto, že jste to zažil, a děkuji, že jste se podělil o svůj příběh. Každý týden nyní umírá 500 lidí na hřbetech sanitek nebo v čekárnách A&E, jako byla ta, kterou jste navštívil. The @Conservatives
 napáchali nenapravitelné škody na zdraví našeho národa. 
 
@KevinOnEarth

Odpověď na

@GeorgeMonbiot

Přítel nedávno volal a navštívil praktického lékaře kvůli bolestem na prsou. Okamžitě objednán na pohotovost, nabídnuta sanitka, ale byl odvezen autem. Pohotovost téměř prázdná. Okamžitě přišla sestra, udělali mu testy a pak ho zkontrolovali s tím, že další testy objednali v následujících dnech.
Vše provedeno během ~3 hodin.
Ve Francii.

1
Vytisknout
4648

Diskuse

Obsah vydání | 3. 1. 2023