O generaci lidí, kteří se báli, že jejich děti a vnoučata upadnou do závislosti na sociálních sítích...

Český "Islámský stát" plný agresivních zfanatizovaných bláznů

1. 6. 2023

čas čtení 3 minuty

Když se dívám na záznamy, jak dnes naši "vlastenci" šturmovali jednací síň u soudu s Janou Peterkovou, tak kromě známých osob dezinfoscény, které přišly vyvolat a natočit konflikt, aby sbíraly lajky a peníze od důvěřivců, tak tam byly převážně osoby důchodového a předdůchodového věku. Na západ od nás, když pomineme tradiční extremismus, mají problém s mladými zradikalizovanými muslimy, zatímco u nás jde (bohužel) o starší lidi, kteří podlehli dezinformacím, ruské propagandě a
tuzemským kazatelům obojího, ať už se jedná o komerční "vlastence", či subjekty typu SPD Tomia Okamury. Za roky masivního šíření dezinformací a ruské propagandy v ČR vznikla subkultura žijící v paralelní realitě, píše na sociální síti Roman Máca.

Tato subkultura bezmezně věří svým kazatelům, kteří jí odhalují šokující a údajně cenzurované "informace", jak je různí spiklenci chtějí zabít, ať už prostřednictvím nanočipů ve vakcínách, rouškami, chemtrails, smrtícími paprsky 5G, ukrajinskou moukou a kuřecími řízky, zvolením Petra Pavla, kdy se bude rukovat do války proti Rusku atd., před čímž naše na internetu prohlédnuvší "vlastence" zachrání jedině Putinovo Rusko a komerční kazatelé strašící tyto osoby různými bludy, aby od nich vybírali peníze pro vlastní obohacení. 


Za ty roky u nás vznikl určitý "Islámský stát" plný agresivních zfanatizovaných bláznů, kteří šturmují Národní muzeum, jednací síň u soudu, kácí stromy na železniční trať a volají po lidových tribunálech a popravách. A často se bohužel jedná o seniory, kteří v životě třeba neměli problém se zákonem. 

Tito lidé se obávali (do značné míry oprávněně), že se jejich děti a vnoučata stanou závislými na sociálních sítích a že zblbnou z počítačových her. Sami se ale stali ukázkovými obětmi internetových bludů a jejich kazatelů, často zadlužených podvodníků a jiných vyčůránků. 

Tito lidé tak žijí internetem a sociální sítěmi, kdy jako o život sdílí i ty nejbizarnější hoaxy, vášnivě za použití vulgarit a výhrůžek vše komentují, šíří nenávist a vyzývají k násilí a vraždám. A když se z onlinu přesunou do reálu, jdou na demonstrace šturmovat Národní muzeum, nebo dorazí k soudu s jejich kazatelem. Účast a davová psychóza u nich zvyšuje adrenalin a agresi, cítí se důležitě (jde o jistý únik z reality) a s mobilem v ruce, kdy vše živě přenášejí na Facebook, se cítí být součástí něčeho velkého, důležitého a "vlasteneckého". 

Je to zvláštní sociální patologie, kdy se z řady starších lidí (bohužel) stali zfanatizovaní a často agresivní blázni. Dopadli jednoduše tak (a ještě hůře), jak se obávali, že vlivem internetu a počítačových her dopadnou jejich děti a vnoučata. Smutné.

3
Vytisknout
6837

Diskuse

Obsah vydání | 6. 6. 2023