K očekávanému rozkladu islamofobů v Česku

30. 5. 2016 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Není to tak dávno, co jsem v Britských listech vyjádřil názor, že Martin Konvička je příliš bezvýznamný na to, aby se kvůli trestnímu stíhání stal mučedníkem. Ta bezvýznamnost se v poslední době ukazuje naprosto jasně, nicméně Konvičkovi mučednictví asi přece jen hrozí. Může se totiž stát mučedníkem své politické malosti a amatérismu.

Představa, že politika spočívá pouze v hlásání a vybojování nějaké (třeba protiislámské) ideologie, je naprostý nesmysl. Je to nesmysl, který se předhodí frustrovaným, aby se jim zatmělo před očima a „spojili se“, což výborně slouží k ukojení osobní ctižádosti nebo – když štěstí přeje – k osobnímu obohacení a získání moci. U lidí kolem Konvičky se to ukázalo překvapivě rychle. Můžeme očekávat soudní spory mezi dříve nejbližšími spojenci, soudní spory – jak jinak – o peníze. Naivní Konvička se díky nim může snadno stát bezdomovcem. A to už ve snech jistě sahal po hezkém postu, který se podařilo obsadit Petru Machovi v Evropském parlamentu.

Mach je typický příklad fungování zarputilé ideologie těchto bezvýznamných ministran, které jsou tu jen proto, aby emocionálně ulevily svým voličům (existují lidé, u nichž k výrazné emocionální úlevě dochází tehdy, když získají dojem, že mohou prosazovat zdánlivě racionální zjednodušení světa na pár idiotských tezí) a za tuto úlevu inkasovaly veřejné peníze. Pak je ještě zapotřebí nezapomenout se dělit s okolím. Za Konvičkovou tragédií se patrně skrývá to, že to nepřál Janě Volfové její (jeho slovy) „drobné rozkrádání“ a lidem z Úsvitu jejich ambice jeho ideologický zápal prostě chytře využít pro svůj prospěch. Když člověk poslouchá tohle, je mu Konvičky až skoro líto.

Úsvit chce po Konvičkovi miliony ZDE

Euroskeptik Petr Mach živí z unijních peněz 14 asistentů ZDE

0
Vytisknout
8919

Diskuse

Obsah vydání | 2. 6. 2016