Proč vás děsí vymyšlená hrozba šarii v Belgii a ne třeba reálná hrozba vzniku pouště v Česku?

14. 6. 2018 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty
Já už se musím umanuté argumentaci pana Urbana, který se děsí naprosto nerealistického strašáku zákona šaría v Belgii, docela usmát. Vzhledem k tomu, že v západních evropských zemích žijí muslimové stovky let a jsou tam zcela integrováni, jak o tom svědčí všichni, kdo v těchto zemích žijí (mně je osobně velmi sympatický Humza Yousaf, muslimský spolužák mé dcery, který se stal čelným politikem vládnoucí Skotské nacionální strany a v současnosti je skotským ministrem dopravy: za celou Británii je ministrem vnitra muslim, konzervativec Sajid Javid, bývalý ředitel Deutsche Bank,který minulý týden oznámil novou kampaň britského ministerstva vnitra proti terorismu a při tom poukázal na to, že ho nenávidí jak ultrapravicoví, tak islamističtí extremisté), pravděpodobnost, že v těchto zemích převládne zákon šaría je asi tak velká, jako že Slunce se utrhne z oblohy a rozboří Hradčana. 


Muslimové jsou integrováni do západních společností dávno a - jak píše britský bulvární deník The Sun, "činí Británii významnou". Obsedantní představa, že na Západě začne platit zákon šaría, je asi tak realistická, jako že ve středních Čechách vznikne moře. Už proto, že 99,999999 procent muslimů není teroristy - stejně jako 99,99999 procent Čechů není vrahy - a sami muslimové by proti něčemu takovému povstali. 

Muslimové jsou konec konců zcela integrováni i do české společnosti - v devadesátých letech přijal premiér Miloš Zeman do České republiky asi dvacet tisíc muslimů tehdy prchajících z války v bývalé Jugoslávii. 

To, jak jsou obsedantní a od reality naprosto odtržené úvahy pana Urbana, vám potvrdí každý, kdo žije na Západě, dočtete se o nich pěkně například ZDE


Daleko závažnější hrozbou je pro ČR například globální oteplování, jak se to už teď projevuje nebezpečným a neuvěřitelným suchem a odumíráním jehličnatých lesů, likvidací hmyzu a včel v důsledku špatné správy krajiny v ČR (až hmyz a včely úplně odumřou, na českém území nic neporoste!), absolutní nepřipravenost České republiky na automatizaci a likvidaci většiny pracovních sil robotizací, nekvalitní, podinvestované školství a destabilizace státu více než desetinou národa tvrdě postižených jinde v Evropě zcela nezákonnými exekucemi - nemluvě o rychlém, už ne ani plíživém odstraňování demokracie prostřednictvím šíření vlivu oblíbeného autoritáře Andreje Babiše, který vyhazuje lidi z funkcí, přestože na to nemá mandát. 

Česká republika zápolí s nesmírně závažnými problémy, avšak Pavel Urban utkvělou představou řeší absolutně nerealistickou možnost, že v Belgii bude zaveden zákon šaria.

Holt ale lidem jako pan Urban není pomoci, racionální argumenty a fakta nepůsobí. 

Vaše starosti bych chtěl mít. 

0
Vytisknout
12676

Diskuse

Obsah vydání | 19. 6. 2018