Ruští vojáci zranění na Ukrajině trpí doma nedostatečnou péčí

11. 5. 2022

čas čtení 1 minuta
Počet raněných ruských vojáků vracejících se z bojů v Putinově válce na Ukrajině překročil kapacitu nemocničních služeb ministerstva obrany. V důsledku toho Svaz veteránů usiluje o povolení shromažďovat peníze od podniků a celé populace na podporu jejich léčby, upozorňuje Oleg Faličev.

Představitelé ministerstva trvají na tom, že raněným se dostává jen té nejlepší péče, ale skutečnost, že Svaz veteránů se obrátil nejprve na ministerstvo obrany a poté na vládu, aby mu umožnila vybrat peníze na tuto věc, naznačuje, že systém je přetížen.

Pozornost médií se zaměřila na vojáky, kteří se vracejí v rakvích, a těch, kteří se vrátili a sdíleli své pozitivní i negativní zkušenosti s obyvatelstvem. Ale i ranění si zaslouží pozornost, zvláště pokud jsou vážně zraněni. A bude jich přibývat.

Lidé v určitém věku si vzpomenou na velké množství invalidů z 2. světové války, kteří byli v dřívějších desetiletích k vidění v ulicích velkých sovětských měst. Sloužili jako připomínka tohoto konfliktu ještě desítky let poté, co skončil. Nyní něco podobného přináší Putinova ​​válka na Ukrajině.

Pro některé bude existence takto zraněných veteránů známkou vlastenectví a dokonce hrdosti na to, že Rusové svedli dobrý boj. A o ty Kremlu jde. Ale pro ostatní budou takoví lidé další černou skvrnou na režimu, který obětoval vlastní lidi pro své přežití a geopolitické aspirace.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
4503

Diskuse

Obsah vydání | 16. 5. 2022