Trump podpořil ultrapravičáky, vykázané ze sociálních sítí

5. 5. 2019

čas čtení 1 minuta


Donald Trump na Twitteru kritizoval sociální sítě poté, co Facebook zlikvidovala účty několika amerických ultrapravičáků a konspiračních teoretiků. Trump vyhrožoval, že "celou věc sleduje bedlivě!" Jde prý o "cenzuru AMERICKÝCH OBČANŮ na sociálních sítích".

V sobotu Trump znovu ostře zaútočil na mainstreamové sdělovací prostředky, jako jsou listy Washington Post a New York Times a ostře kritizoval i sociální sítě, že zakázaly přístup na ně editorům prominentního amerického konspiračněteoretického serveru Infowars.



Trump retweetoval tweety od ultrapravičáků, kritizujících Facebook za to, že zlikvidoval jejich účty, včetně ultrapravicové aktivistky Lauren Southern, která má zákaz vstupu do Velké Británie.

Southernová byla v roce 2017 součástí ultrapravicové expedice, která si najala loď a chtěla bránit záchranným akcím pro uprchlíky ve Středozemním moři.

Facebook tento týden zlikvidoval účty Louise Farrakhana, šéfredaktora Infowars Alexe Jonese a dalších.

Trump mimo jiné hájil i herce Jamese Woodse, jehož Twitterový účet byl zablokován poté, co kritizoval Muellerovu zprávu s hashtagem  “#Pověsme je všechny”.

Trump napsal: "Jak je možné, že James Woods, silný, ale odpovědný konzervativní hlas, je na Twitteru zakázán?"

Mluvčí Twitteru konstatovala, že Woodsův účet na Twitteru bude odblokován jen pod podmínkou, že výše zmíněný výrok na Twitteru Woods vymaže.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8495

Diskuse

Obsah vydání | 9. 5. 2019