Rasista Rogozov znovu děsí nevědomé české čtenáře islamofobními nesmysly

21. 2. 2020 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Muslimové v Británii tvoří 4,4 procenta celkové populace. Jejich vliv na společnost je naprosto zanedbatelný.


Po ultrapravicovém masakru v Hanau Parlamentní listy dál bezostyšně konstruují strach a nenávist

Rasista Rogozov pokračuje ve zveřejňování alarmistických a zkreslených islamofobních článků na Parlamentních listech, jimiž velmi pravděpodobně naplňuje skutkovou podstatu trestného činu vyvolávání nenávisti vůči náboženským a etnickým menšinám. (Paragraf českého trestního zákoníku č.356.)

Zkuste si slovo "muslim" v Rogozovových  "článcích" nahradit slovem "žid" a dojde vám, jak jsou obscénní. Proč Rogozov v článcích v Parlamentních listech nepíše o tom, kolik pořadů britské televize má židovskou tematiku? Nebo kolik londýnských divadel se zabývá židovskou tematikou? Nová hra Toma Stopparda Leopoldstadt a četné její recenze by jistě byla vděčným tématem pro rasisty... Civilizovaný člověk ve slušné demokratické společnosti nevyčleňuje menšiny jako terč konstruované nenávisti.

Británie je multikulturní společností a v televizi najdete Poláky, Čechy, Afričany, muslimy, židy i křesťany. Že je to Rogozovovi nepochopitelné, je  politováníhodné. Nikomu v Británii kromě fašistů to nevadí. Ukázal jsem Rogozovův blábol studentům v jednom semináři na Glasgow University jako příklad šílenství v České republice. Z plna hrdla se smáli.

Vyvolávání nenávisti vůči menšinám ovšem vede k teroristickým útokům proti nim, jako tento týden v Hanau, kde bylo nesmyslně usmrceno deset nevinných lidí.

Přijmou Rogozov a Parlamentní listy odpovědnost za to, že potenciálně ohrožují bezpečí nevinných osob?

Uvědomme si, že muslimové tvoří v Británii čtyři procenta! celkové populace.  Nejvíce jich žije v Anglii  (5 procent), ve Skotsku tvoří muslimové 1,45 procent celkového obyvatelstva, ve Walesu 1,5 procent. To už vám Parlamentní listy neřeknou.  

1
Vytisknout
10268

Diskuse

Obsah vydání | 27. 2. 2020