Katastrofa pro Evropu: Proruský politik Armin Laschet byl zvolen šéfem CDU

16. 1. 2021

čas čtení 2 minuty
 

Pravděpodobně se Laschet stane letos německým kancléřem, upozorňuje Bohumil Kartous.  Zřejmě končí rozumné vedení Evropské unie Angelou Merkelovou. Před třemi týdny poskytl rozhovor ruské propagandistické televizi Russia Today, zpochybňuje, že Rusové v Salisbury otrávili Skripalovy. Varuje před "démonizací" Vladimíra Putina za jeho anexi Krymu, kritizuje Washington za podporu demokratické opozice, která se pokusila svrhnout syrského vraha a diktátora Bašara Asada, a jako šéf německého spolkového státu s největšími vazbami na Čínu podporuje prohlubování spolupráce s Pekingem. Odmítá nepřijetí čínské státní firmy Huawei. Ignoruje hrubé porušování lidských práv v Číně, prosazuje intenzivní ekonomickou spolupráci s drsnou čínskou diktaturou.
 
 
Další informace ZDE 


Laschet je katolík z Cách. Vládne nejlidnatějšímu spolkovému státu v Německu, Severnímu Porýní-Vestfálsku odm roku 2017 v koalici s propodnikatelskou stranou Svobodných demokratů. Předtím jako europoslanec a ministr pro integraci v tomto spolkovém státě silně podporoval proimigrantskou politiku Angely Merkelové během uprchlické krize r. 2015, píše Guardian.

Původně byl Laschet považován za favorita pro vedení strany CDU, ale jeho celostátní popularita poklesla během pandemie. Na jaře podporoval rychlé rozvolnění karanténních opatření v Německu a je kritizován za laxní přístup k pandemii. V poslední době je obviňován z protekce ohledně zakázky ochranných prostředků of modní firmy, pro niž jako model pracuje jeho syn.

Volby v Bádensku-Württembersku a v Porýní Vestfálsku dne 14. března 2021 ukáží, zda se dokáže Laschet svou popularitou vyrovnat Merkelové. ZDE  

Viz tweet níže:


 



0
Vytisknout
11691

Diskuse

Obsah vydání | 19. 1. 2021