Dostih na injekce: že by z opačného konce?

16. 1. 2021 / Miloš Dokulil

čas čtení 2 minuty

 

(Miliony žadatelů? Směřujte na adresu jednoho spec-úlu! - Aneb „crs.uzis.cz“, že?)

 

Hnedle snad všichni máme svého lékaře či lékařku v rámci administrativního obvodu či dokonce přímo v rámci pracoviště. Tato rovněž zdravotně-hygienická síť by svými ordinacemi bez problémů hned i místně (ne-li „plošně“; a „zdola“) pokryla početní stavy jak okamžitých zájemců o injekční proceduru proti stávající variaci koronaviru, tak i – zcela okamžitě a konkrétně – těch, kdo nutně zatím o očkování proti Covidu-19 neuvažovali (pokud dokonce třeba – z jakéhokoliv důvodu – toto opatření absolvovat nehodlají).

Zdola lze poměrně hravě a bez výrazných časových ztrát (jak pro občany, tak pro jejich instituce) zajistit funkční a pohotovou informační síť až po Ministerstvo zdravotnictví. Tímto způsobem by bývalo bylo doprovodně možné okamžitě již „předpřipravovat“ na jednotlivých organizačních úrovních i jisté dílčí pořadníky (s posuvnými rezervními dalšími termíny a s nesrovnatelně lepším předstihem pro ty věkově potenciálně rizikovější; zatím vyhrávají nesrovnatelně líp ti kontaktně šťastnější).

Již když bylo konkrétně zřejmé, že ČR bude disponovat vakcínou proti Covidu-19, měli zodpovědní pracovníci s okamžitým předstihem chystat očekávatelně nezbytná opatření k navození následné očkovací praxe. A nečekat prostoduše s nějakým teprve načatým „lhůtníkem“ až přímo na sám první den očkovacího provozu! (A potom samozřejmě „shora“. A jenom pro ty, kdo se náhodou k samotné přihlašovací proceduře protlačí.) Aby z toho nebyly „nervy na dranc“ jak pro zatím neúspěšné zájemce o očkování, tak pro samotné organizátory této závažné akce. (I ta „sdělovací technika“ by potom byla vůči oběma kontaktním stranám „vstřícnější“.)

((Veřejně působící média se „pochopitelně“ postarají o to, aby se veřejnost uchlácholila tím, že veřejně činné instituce si přece počínaly profesionálně a prozíravě, ne-li taky optimálně a v zájmu především všech těmi krátkozrakostmi dotčených. Vždyť při funkční evidenci zdola by žádný zájemce o injekční proceduru nemusel opakovaně o ni – kolikrát asi? – usilovat, pokud zatím tou v pátek spuštěnou a problematicky uplatněnou praxí shora neuspěl…))

0
Vytisknout
6165

Diskuse

Obsah vydání | 19. 1. 2021