Bývalý prezident Klaus se posmívá prezidentu lékařské komory Kubkovi za dodržování pravidel

22. 7. 2021

čas čtení 1 minuta

Podle Klause (rozhovor v LN 20. 7.) z okruhu těch, kdo byli pozváni na narozeniny rektora Zimy, pouze Milan Kubek nespoléhal na to, že by se mu nedostalo podobné extra záchrany v případě infekce, resp. se vzhledem ke svému postavení i na takové akci choval konzistentně včetně toho, že pravidla by se měla dodržovat, všímá si Jiří Zlatuška na sociální síti.
Škoda, že si ho za tohle nepozvou jako svědka ke správnímu řízení s těmi ostatními Zimovými spolutrotly podle seznamu přítomných…
(Z Jana Vodňanského v rozhovoru cituje, ale mezi těmi, jejichž smrt na covid by mu nějak vadila, ho pak neuvádí.)


Pozn. Bohumila Kartouse: Míra sociální odpovědnosti lidí, jako je pan Klaus, je záporná. Je ještě vcelku pochopitelné, byť velmi znepokojivé, že společenská elita, kam nepochybně patří představitelé akademického světa a bývalý prezident, na podobné akci, jako oslava narozenin, nenosí roušky. Podobně vypadají tisíce jiných setkání v ČR a vzhledem k tomu, ale i k významně sníženému prahu "nepřekročitelných hranic" se nedá očekávat, že by kdokoliv z přítomných cítil potřebu se zodpovídat.

Je ale zcela nepochopitelné, respektive je to odrazem postoje pana Klause ke společenské odpovědnosti, že se snaží degradovat dodržování protiepidemických pravidel jako něco nevkusného a hloupého. Demonstruje tak svůj zřejmě hluboce zakořeněný antisociální charakter, v němž není místo pro jakoukoliv sociální soudržnost. Ta roste, nebo naopak klesá, v době krize s tím, do jaké míry je společnost schopna sjednotit se na způsobu, jak krizi čelit. Pan Klaus se opět projevuje jako ubohý oportunista, tentokrát ve velmi ostrém obraze.


1
Vytisknout
5049

Diskuse

Obsah vydání | 23. 7. 2021