Zpravodajská videa Channel 4 News, která tu na BL sdílíme, mají OBROVSKOU globální sledovanost

8. 3. 2018

čas čtení 2 minuty



Hovořilo se o tom ve středu v pravidelném pořadu Media Show v rozhlase BBC. Vyjímáme:


Moderátor Amol Rajan:
Channel 4 News se staly opravdovou digitální mocností na YouTube a na Facebooku. Jak ovlivňuje vaše úsilí, aby se vaše informace šířily virálně, vaše editorální rozhodování?

Dorothy Byrne, Channel 4 Head of News and Current Affairs: Je zajímavé, že jsme zjistili, že materiál, který funguje na sociálních sítích, to jsou naše nejzávažnější informace. Loni a předloni jsme na Facebooku zaznamenali 2 miliardy zhlédnutí. A drtivou většinou to byla velmi závažná novinářská práce. Naše videoreportáže z Aleppa zaznamenaly půl miliardy zhlédnutí. A nejsledovanější byly loni na Facebooku reportáže té mladé ženy, která je tam filmovala. Zjišťujeme, že můžeme natočit opravdu seriozní, závažný pořad, krátká videa, například jsme dělali lavinu bláta v Sierra Leone, a ta reportáž měla 70 milionů zhlédnutí. Takže jsme zjistili přesný opak toho, co nám lidé tvrdili: Lidé opravdu ve velkých počtech sledují naši opravdu seriozní novinářskou práci.

Moderátor Amol Rajan:
Vadí vám, že na tom výrazněji nevyděláváte?

Dorothy Byrne: Děláme to proto, protože chceme poskytovat službu mladým lidem. Musíme přenést naši vynikající novinářskou práci tam, kam chodí mladí lidé. Protože my jsme veřejnoprávní televizní stanice.

Zdroj v angličtině (audio) od minuty 17 ZDE  



K tomu:


Stamiliony lidí viděly filmy Waad al-Kateab z východního Aleppa. Nikoliv však v ČR 

Syrská filmařka, která zdokumentovala vraždění v Aleppu, byla nominována na cenu Emmy 

Vynikající mladá syrská dokumentaristka získala Emmy Award za svá loňská šokující videa z Aleppa


0
Vytisknout
6568

Diskuse

Obsah vydání | 13. 3. 2018