Itálie hledá 60 000 dobrovolníků. Mají připomínat pandemická pravidla

27. 5. 2020

čas čtení 1 minuta
Italští představitelé navrhli vytvoření šedesátitisícového dobrovolnického sboru "občanských asistentů", kteří by připomínali lidem potřebu dodržovat opatření proti koronaviru, zatímco země vystupuje z plošné karantény.


Dobrovolnická organizace vytvořená z důchodců a nezaměstnaných vznikla v hlavách ministra regionálních záležitostí Francesca Boccii a starosty jihoitalského Bari Antonia Decara.

Náborem by měla být pověřena jednotka civilní ochrany. Dobrovolníci by odpovídali na otázky a připomínali veřejnosti pravidla sociálního distancování nebo potřebu nosit roušky v hustě zalidněných oblastech jako jsou pláže, parky a ulice měst. Neměli by mít právo udělovat pokuty.

Decaro prohlásil, že někteří z potenciálních dobrovolníků již "pomáhali doručovat nákupy nebo léky těm, kdo během krize nemohli opouštět své domovy".

"V této nové fázi pomohou kontrolovat přístup do parků nebo na tržiště, počítat příchozí a odchozí nebo vysvětlovat pravidla přístupu na pláže, až se znova otevřou," uvedl v prohlášení ministr.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6876

Diskuse

Obsah vydání | 1. 6. 2020