Rozhovor Britských listů 430. Pro Tomia Okamuru: "Tati, ta krysa chutnala divně"

2. 10. 2021

čas čtení 2 minuty



Chaos a série krizí ve Velké Británii, vyvolané především brexitem, by měly soustředit mysl českých euroskeptiků, jako je Tomio Okamura či šéf KSČM, kteří požadují odchod ČR z EU. Nynější britská zkušenost pěkně dokazuje, že tito lidé nevědí, co činí. Bohumil Kartous hovoří s šéfredaktorem Britských listů Janem Čulíkem o jeho britských zkušenostech s dopadem brexitu. Jak by vypadal czexit? Tento Rozhovor Britských listů se vysílá na Regionální televizi, která je k dispozici satelitem, pozemním vysíláním a na kabelu i na internetu, od úterý 5. října 2021.

Aktualizace
po projevu Borise Johnsona na konzervativním sjezdu dne 6.10. Píše Financial Times:

Toto je, zdůrazňuji, Financial Times, seriozní ekonomický list, který nevěří svým očím stejně jako všichni, kdo vědí něco o podnikání a o tom, co Johnsonova vláda dělá a tvrdí:

""Takže se ukazuje, že když Boris Johnson řekl 'fuck business', myslel to vážně. Definujícími charakteristickými rysy letošního právě proběhlého sjezdu Konzervativní strany byl sjednocený útok na podniky, které se nedokáží přizpůsobit novému ekonomickému modelu. Ovšem tento model vláda tvoří na postupu - nemá žádnou vypracovanou strategii. Jako vždy, Johnsonův zájem není zaměřen na podnikání jako takové, ale útočí proti oněm četným - a často velmi významným firmám - které se protiví jeho 'vizi' nové pobrexitové ekonomiky."




Rozhovory Britských listů na téma Česká politická scéna

0
Vytisknout
12437

Diskuse

Obsah vydání | 22. 10. 2021