V Číně zmizela slavná mezinárodní tenistka. Stěžovala si na vysokého komunistického politika, že ji znásilnil

19. 11. 2021

čas čtení 1 minuta

Aktualizace:

Ženská tenisová asociace zruší svá turné v Číně, pokud nedostane řádné vysvětlení ohledně obvinění od čínské tenistky Peng Shuai, že ji bývalý čínský viceprezident znásilnil, sdělil generální ředitel asociace Steve Simon americkým médiím.

Peng Shuai, tenisová hvězda a bývalá jednička tenisové dvojhry zmizela z veřejného prostoru poté, co obvinila bývalého vysokého činitele komunistické strany Zhang Gaoliho na sociální sítí Weibo, že ji znásilnil. Obvinění bylo půl hodiny poté vymazáno.

Peng uvedla, že ji Zhang donutil k sexu poté, co ji pozval do svého domu hrát s ním a s jeho manželkou před třemi lety tenis. Také dodala, že předtím měla s Zhangem občasný konsensuální poměr.

Ani Zhang, ani čínská vláda obvinění nekomentovali a diskuse k této věci byla v Číně na silně cenzurovaném internetu zablokována.

Nejen globální tenisová komunita je vážně znepokojena ohledně Peng. Tenisová asociace žen požaduje vyšetřování této věci a světoví tenisoví hráči tweetují #WhereIsPengShuai.

Ve čtvrtek sdělil Simon americkým médiím, že asociace, která má v plánu v roce 2022 uspořádat v Číně deset akcí v hodnotě desítek milionů dolarů, je připravena je zrušit. ZDE 


Celebrity světového tenisu vyjadřují obrovské znepokojení a chtějí vědět, co se jí stalo. Požadují, aby čínský režim dokázal, že je v bezpečí. Tenisté nevěří zfalšovanému dopisu, který Peng Shua prý napsala, "že je v pořádku".



0
Vytisknout
6171

Diskuse

Obsah vydání | 23. 11. 2021