Případ Británie: Je pozoruhodné, jak rychle dokáže relativně civilizovaná země zkolabovat

22. 11. 2021

čas čtení 3 minuty
Toto je prosím "ministerský předseda" Spojeného království Velké Británie a Severního Irska při svém pondělním "vystoupení" na konferenci Konfederace britského průmyslu.

Nemusíte znát anglicky pro zjištění, že se do té funkce dostal idiot.

Reportér televize Sky News: Ve svém projevu v Konfederaci britského průmyslu jste ztratil svůj text, ztratil jste místo, kde jste v něm byl, a začal jste mluvit z cesty o animovaném filmu Peppa Pig. Je všechno v pořádku?

Boris Johnson: Myslím, že ten můj projev byl dobrý.

 


Absolutně sžíravá reportáž televize BBC. Zkrácený český překlad této reportáže viz níže:



Zkrácený překlad výše uvedené reportáže BBC:

Toto jsou důležité a naléhavé časy pro britské podnikání a dnes v severovýchodní Anglii, na výroční konferenci Konfederace britského průmyslu vystoupil předseda vlády Boris Johnson.

Jeho projev začal normálně, ale brzy jsme se dostali do neobvyklejšího prostoru, kdy Johnson představil svůj desetibodový plán na podporu podnikání, který bude zelenější. Boris Johnson se při tom přirovnal k Mojžíšovi. Citoval také Lenina a poté hovořil o elektromobilech.

Jak poznamenal list Daily Mail, Johnson se pokusil vytvořit zvukový dojem tradičního benzínového motoru a vydal sérii hrdelních zvuků, čímž poněkud  delegáty  na konferenci v South Shields zmátl. Johnson také pak začal vyjmenovávat některé politické strategie, které prosazuje.

V tuto chvíli ale premiér ztratil své místo v textu a dlouhých 21 sekund ho nemohl znovu najít.

Bezpochyby k své úlevě se pak Johnson se pak vrátil k svému textu a než skončil, promluvil o své návštěvě v zábavním středisku vybudovaném podle animovaných filmů o prasátku Peppa.

Ptal se, kolik delegátů v tom zábavním středisku bylo.  Zvedlo se jen několik  rukou. Peppa Pig World je totiož několik stovek kilometrů od města South Shields.
 
Boris Johnson také řekl, že návrh natočit filmy o prasátku Peppa televize BBC odmítla. Nebudete překvapeni, když zjistíte, že to není pravda.

Jeden  reportér se  pak Borise Johnsona ptal takto:

Ve svém projevu ke Konfederaci britského průmyslu jste se ztratil ve svém textu. Začal jste mluvit úplně mimo mísu o prasátku Peppa.

Upřímně řečeno, je všechno v pořádku?

Johnson: Myslím si,  že to dopadlo dobře.

Vysoce postavený zdroj v premiérském úřadu se vyjádřil  řekl, že Johnsonův projev byl chaotický.

"Uvnitř budovy panuje velké znepokojení ohledně premiéra. Prostě to nefunguje. Vláda se prý musí probudit a požadovat vážné změny, jinak se to bude stále zhoršovat, pokud nebudou na změnách trvat, Johnson s tím prostě nic neudělá."

Opoziční Labour Party prohlásila, že se nikdo nesměje, protože Johnsonovy vtipy už nejsou vtipné.

2
Vytisknout
5520

Diskuse

Obsah vydání | 25. 11. 2021