Svět, v němž včera je i zítra

Andrej Babiš zapomněl poslat svou 301. SMS

25. 11. 2021 / Jiří Hlavenka

čas čtení 2 minuty

"Zkrátit dobu pro třetí dávku nejde, protože to rezervační systém neumí." Andrej Babiš, 24. listopad 2021, raději nekolorováno. Kdo mě zná, tak ví, že jsem hrozně mírný člověk, který se na.ere tak jednou za pětiletku, ale teď to přichází.

Diletantství a oslepující neschopnost může být k posměchu, ale jakmile jsou za tím lidské životy, přestává to být sranda. A tohle, bez nejmenšího přehánění, bude stát mnoho desítek lidských životů, zmarněných naprosto zbytečně. Možná stovky.

(Prokázaný fakt: účinnost vakcíny skutečně klesá s časem a hlavně s "časem+věkem", protože organismus nás starších už prostě nešlape jak za mlada a věta "tenhle virus je fakt bestie, vypadá tak a tak a dej si na něj pozor" se mu holt musí opakovat častěji.)

Je to učebnicový příklad řízení "státu jako firmy", mikromanagementu hyperaktivního pošuka, který vykládá že když někde budou chybět vakcíny, tak je "osobně doveze", ale který TOTÁLNĚ ROZBOŘIL jakž-takž funkční systém svým neustálým zasahováním a SMSkováním ve tři ráno.

Systém tím pádem přestal cokoli ze své iniciativy dělat a čeká jen na SMSku od Nejvyššího, která ovšem nepřichází, protože Nejvyšší mezitím poslal 300 jiných zbytečných mikromanažujících SMS a na tu třistaprvní už mu čas fakt nezbyl.

Funkční systém by totiž dávno, už před několika měsíci preventivně a dopředu, zadal a nechal doprogramovat onu drobnou úpravu v Reservaticu, která spočívá v tomu, že hodnota "180", která tam někde nalézá ať už formou konstanty nebo proměnné, se překlepne na 150 a je hotovo.

Stále se ještě kojím nadějí, že to není pravda a "šéf" prostě jen plácnul další ze svých hovadin, tedy že úprava se provede rychle a snadno.

Prosím, ať už je tento šílenec, který už podruhé zavádí náš stát do zkázy a desítky tisíc lidí na hřbitov,  co nejdříve pryč.

1
Vytisknout
7606

Diskuse

Obsah vydání | 30. 11. 2021