Většina západních společností, které oznámily odchod, nadále působí v Rusku

17. 4. 2023

čas čtení 1 minuta
Většina západních společností, které po zahájení "speciální vojenské operace" oznámily plány na ukončení působení v Rusku, stále pokračuje ve svých aktivitách v zemi. Uvádí to článek publikovaný v sobotu v listu Washington Post.

Materiál cituje expertní posudky, podle nichž ze stovek společností, které slíbily opustit Rusko po zahájení speciální vojenské operace, tak učinilo jen malé procento. Jak publikace zdůrazňuje, západní společnosti, které zůstávají, jsou často silně závislé na podnikání v Rusku, takže ztráty z odchodu pravděpodobně převažují nad možným poškozením jejich značek. Některé podniky dokonce získaly velký podíl na trhu ve světle odchodu svých konkurentů, poznamenává deník.

Mnoho dalších uvedlo, že pozastaví provoz nebo omezí své operace, ale budou pokračovat v obchodování. Někteří uvedli, že by prodali ruská aktiva, ale stále hledají kupce nebo se snaží snížit náklady na odchod, zdůrazňuje publikace. Jak se uvádí, pokračující přítomnost tak velkého počtu společností podkopává úsilí vynaložené pod vedením Washingtonu s cílem vyvinout tlak na ruskou ekonomiku. To podle listu "umožňuje Rusům udržet si stejnou úroveň pohodlí a stejnou kvalitu života", jakou měli před zahájením speciální vojenské operace.

Zdroj v ruštině: ZDE

Zdroj v angličtině: ZDE

3
Vytisknout
3578

Diskuse

Obsah vydání | 20. 4. 2023